Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
05 martie 2015, 12:04 Diaspora moldovenească views 9902
Sărbătorirea la Baku a „Mărţişorului”
Foto: mfa.gov.md
05 martie 2015, 12:04 Diaspora moldovenească views 9902

Sărbătorirea la Baku a „Mărţişorului”

În perioada 2-3 martie 2015, Ambasada Republicii Moldova la Baku a organizat două măsuri festive de omagiere a sărbătorii tradiţionale „Mărţişor".

Astfel, la 2 martie 2015, în incinta liceului Nr. 20 din Baku, a fost organizată o acţiune festivă de distribuire, colectivului pedagogic şi elevilor, a mărţişoarelor şi bucletelor, pregătite şi tipărite de Ambasadă, cu descrierea originilor şi tradiţiilor de sărbătorire în ţara noastră a „Mărţişorului". De asemenea, pedagogii şi elevii azeri au fost informaţi despre tradiţiile şi obiceiurile moldovenești de primăvară, fiindu-le oferite şi diverse dulciuri.

La 3 martie 2015, în incita Ambasadei, a avut loc serata de omagiere a sărbătorii „Mărţişor". La eveniment au participat membrii familiilor colaboratorilor Misiunii, reprezentanţi ai organizaţiei diasporale moldoveneşti de la Baku, precum şi unii jurnalişti. Programul seratei a inclus oferirea mărţişoarelor tuturor invitaţilor, prezentarea video a filmului documentar despre istoria şi tradiţia „Mărţişorului", alocuţiunea Ambasadorului, audierea unor piese muzicale populare, precum şi servirea bucatelor şi a băuturilor tradiţionale moldoveneşti.

Invitaţilor la serata Ambasadei le-au fost oferite postere stilizate, conţinând „Legenda Mărţişorului" (în limbile română, azeră şi rusă) pregătite şi tipărite de către Ambasadă, iar pe parcursul acţiunii a fost realizată o sesiune foto a evenimentului. De asemenea, în cadrul acţiunii, colaboratorii Misiunii au întreţinut un dialog activ cu reprezentanţii diasporei moldoveneşti, cei din urmă fiind informaţi pe marginea ultimelor evoluţii social-politice din ţară, în special, despre numirea în funcţia de Prim-ministru al Republicii Moldova a domnului Chiril Gaburici, care anterior a deţinut funcţia de Preşedinte al Diasporei moldoveneşti din Azerbaidjan.

Sursa: viza.md

Cuvinte cheie:

Martisor , Azerbaidjan , moldovenii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
113 locuitori

Schinoșica este un sat din cadrul comunei Lipoveni, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Cimișlia și la 60 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 113 oameni. Satul Schinoșica a fost menționat documentar în anul 1859.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.