Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
27 martie 2016, 11:25 Diaspora moldovenească views 14086
Diaspora: Sînt moldoveancă fără să încerc să-i dovedesc cuiva ceva (Video)
27 martie 2016, 11:25 Diaspora moldovenească views 14086

Diaspora: Sînt moldoveancă fără să încerc să-i dovedesc cuiva ceva (Video)

,,Europa încearcă să aducă la conștiința noastră că avem o identitate europeană. Oricum, un italian care o să vină la Chișinău va spune că este italian, a menționat liderul diasporei moldovenești din or. Roma, Tatiana Nogailîc.

Îmi pare rău că foarte mulți cetățeni care locuiesc în Republica Moldova sau care sînt plecați peste hotare, fiind cetățeni ai acestui stat spun că sînt de altă națiune. Națiune pentru mine înseamnă libertatea de a mă exprima, luînd în considerație valorile cu care am crescut, cultura pe care am avut-o de la părinți, de la această societate. Eu pot spune liber că sînt moldoveancă, fără sa încerc să-i dovedesc cuiva ceva, dat fiind faptul că am cetățenia acestui stat", a menționat Tatiana Nogailîc, Președintele asociației ,,Assomoldave,, din or. Roma.

Vă propunem să urmăriți mai jos comentariul integral la subiect al președintelui Asociației «AssoMoldave» din or. Roma

 

Sursa: viza.md

Cuvinte cheie:

Roma , moldovenii , diaspora

Comentarii

 (2)
  • #2 jjj Răspunde Citează selecţia

    Majoritatea moldovenilor (4 200 000 de moldoveni din Romania si aproximativ 400 000 din Republica Moldova) se considera ca fiind moldoveni dar si romani (romani=daci de ginta latina). O minoritate a moldovenilor se considera doar moldoveni (in realitate ei sunt printre altele si europeni dar si urmasi ai dacilor de ginta latina).Cu timpul, o mare parte din ei vor constientiza ca nu sunt doar moldoveni (mai sunt si europeni, si urmasi ai dacilor de ginta latina=romani). De asemenea, limba vorbita de moldoveni e limba romana (vorbita in grai moldovenesc) si nu limba moldoveneasca (la fel cum nu exista limba ardeleneasca, olteneasca, munteneasca sau dobrogeana, existand doar limba romana vorbita in graiurile respective)

    Un moldovean din Romania

  • #1 Mihail Răspunde Citează selecţia
    BRAVO!!! Mihail
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1898
Populația:
67 locuitori

Iezărenii Noi este un sat din cadrul comunei Iezărenii Vechi, raionul Sîngerei. Satul Iezărenii Noi se află la distanța de 9 km de orașul Sîngerei și la 110 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 67 oameni. Localitatea a fost înființată în anul 1898.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.