Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
31 martie 2015, 14:43 Diaspora moldovenească views 8325
Ediția a III-a a programului DOR destinat copiilor din diaspora moldovenească
Foto: viza.md
31 martie 2015, 14:43 Diaspora moldovenească views 8325

Ediția a III-a a programului DOR destinat copiilor din diaspora moldovenească

Biroul pentru relații cu diaspora (BRD) a lansat pentru al treilea an consecutiv programul DOR – "Diaspora * Origini * Reveniri", destinat copiilor și adolescenților din diaspora moldovenească. Programul are scopul de a consolida legăturile emoționale, culturale și de identitate cu țara lor de baștină, Republica Moldova.

În perioada 20-27 august 2015, 120 de tineri ai diasporei din diferite țări și din Republica Moldova vor participa la tabăra de vară DOR. În agendă sînt planificate activități creative, sportive, artistice, lingvistice, de cunoaștere a istoriei și culturii, vizite culturale și întâlniri oficiale. Toate activitățile vor fi desfășurate într-un stil interactiv, pentru a stimula creativitatea participanților.

Copiii și tinerii vor avea ocazia să vorbească în limba română, să cunoască tradițiile neamului din care provin, să descopere elemente de istorie și tradiții prin practicarea meșteșugurilor naționale, gătirea bucatelor, dansului popular dar și vizitarea locurilor din patrimoniul național.

Selectarea viitorilor participanților la program va avea loc conform ordinii dosarelor complete depuse. Aceștia trebuie să corespundă următoarelor criterii: vîrsta cuprinsă între 12-17 ani; să înțeleagă și să poată comunica la nivel de bază în limba română; să informeze cel puțin 3 copii de peste hotare despre tabăra DOR 2015; să achite taxa de participare (de 100 euro) și să procure biletul tur-retur.

În cadrul programului va fi oferit un număr limitat de burse, care va acoperi cheltuielile de transport și taxa de participare. Bursele vor fi acordate tinerilor care provin din familii vulnerabile atît din țară, cît și de peste hotare. Participanții care solicită burse vor trebui să prezinte dovezi privind situația lor vulnerabilă, iar aceasta va fi examinată de comisia de evaluare.

Dosarele vor fi colectate pînă la completarea celor 120 de locuri disponibile. Mai multe informații despre program și modalitatea de participare sunt descrise pe pagina web www.dor.md.

Sursa: viza.md

Cuvinte cheie:

diaspora , copii , moldovenii , vara

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1443
Populația:
1224 locuitori

Vulcăneşti este un sat din cadrul comunei Cioreşti, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Nisporeni și la 63 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1224 de locuitori. Satul Vulcănești a fost menționat documentar în anul 1443.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.