Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
17 aprilie 2015, 16:54 Diaspora moldovenească views 8503
Şefii departamentelor de migrare ale ţărilor CSI s-au întrunit în suburbia Moscovei
17 aprilie 2015, 16:54 Diaspora moldovenească views 8503

Şefii departamentelor de migrare ale ţărilor CSI s-au întrunit în suburbia Moscovei

Participanții au discutat despre situația migrației în țările CSI, principiile și mecanismele de recrutare a lucrătorilor migranți, rezultatele întreprinse împotriva migrației ilegale, introducerea cartelei electronice pentru migranți și alte aspecte actuale din domeniul migrației.

La eveniment au participat delegații ale organelor de migrare a statelor CSI, precum și reprezentanți ai: organelor puterii federale, Comitetului Executiv al Comunității Statelor Independente, Adunării Interparlamentare Generale a CSI, Confederației Generale a Sindicatelor, Comisiei Economice Eurasiatice, Direcţiei Înaltului Comisar al Națiunilor Unite pentru Refugiați din Rusia și ai Organizației Internaționale pentru Migrație.

Participanții la summit au fost familiarizaţi, de asemenea, cu activitatea Centrului Comun de Migrare din regiunea Moscovei, în baza căruia a avut loc şedinţa Consiliului. Ei au putut vedea, personal, cum susţin lucrătorii migranți într-un singur loc examenul la limba rusă, trec examenul medical și obțin alte documente necesare pentru perfectarea patentei unice de muncă.

Cuvinte cheie:

migratie , CSI , munca

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
602 locuitori

Donici este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Donici, Camencea și Pocşeşti. Localitatea se află la distanța de 30 km de oraşul Orhei şi la 67 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 602 oameni. Satul Donici a fost menționat documentar în anul 1436.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.