Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
24 iunie 2015, 14:47 Diaspora moldovenească views 15707
Moldovenii din Portugalia au fost decoraţi cu distincţii de stat (Foto)
Foto: portugalia.mfa.md
24 iunie 2015, 14:47 Diaspora moldovenească views 15707

Moldovenii din Portugalia au fost decoraţi cu distincţii de stat (Foto)

Printr-un decret al Preşedintelui Republicii Moldova, pentru merite deosebite în promovarea valorilor naţionale, contribuţie la dezvoltarea relaţiilor interculturale şi activitate organizatorică intensă dnii Ion Dănilă, conducător artistic al Ansamblului de dansuri populare „Hora Moldovenilor" al Centrului Cultural Moldav din Cascais, şi Valeriu Ticu, Preşedintele Centrului de Cultură şi Artă „Trei Culori" din Almada, au fost decoraţi cu medalia „Meritul Civic".

Distincţia a fost înmînată de Igor Corman, Preşedintele Comisiei de Politică Externă şi Integrare Europeană a Parlamentului Republicii Moldova, care a întreprins o vizită de lucru la invitaţia colegilor portughezi.

Sursa: www.portugalia.mfa.md

Cuvinte cheie:

Moldova , moldovenii , cultura , Portugalia , medalie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1611
Populația:
1202 locuitori

Ciorna este un sat din cadrul oraşului Rezina, raionul Rezina. Satul Ciorna este situat pe malul drept al rîului Nistru, la gura afluentului Ciorna, la o distanță de 3 km de orașul Rezina și la 104 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1202 locuitori. Prima atestare documentară a satului Ciorna din ținutul Soroca datează din anul 1611.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.