Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
26 iunie 2015, 16:27 Diaspora moldovenească views 8706
A fost înregistrată Asociaţia portugheză a medicilor din Republica Moldova
Foto: portugalia.mfa.md
26 iunie 2015, 16:27 Diaspora moldovenească views 8706

A fost înregistrată Asociaţia portugheză a medicilor din Republica Moldova

Asociaţia portugheză a medicilor din Republica Moldova MOLDMED a fost înregistrată oficial la instituţiile de resort portugheze. Asociaţia este o organizaţie nonprofit bazată pe principii de voluntariat, care îşi propune menţinerea comunităţii medicilor moldoveni din Portugalia într-un cîmp informaţional de specialitate modern, contribuţia la perfecţionarea lor profesională, precum şi suportul în situaţii mai speciale acordat conaţionalilor aflaţi în ţara de reşedinţă.

Oficializarea MOLDMED a coincis cu sărbătorirea, pentru prima oară în Portugalia, a Zilei Medicilor din Republica Moldova.

Într-o discuţie telefonică avută cu dl Mircea Buga, Ministrul Sănătăţii al Republicii Moldova, Ambasadorul Valeriu Turea l-a informat despre crearea noii identităţi şi despre scopurile pe care aceasta şi le propune. S-a convenit că Ministerul va acorda sprijin în consolidarea activităţii asociaţiei nou create.

Sursa: www.portugalia.mfa.md

Cuvinte cheie:

Portugalia , moldovenii , Moldova , medic , diaspora

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1768
Populația:
4941 locuitori

Tîrnauca este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Slobozia și la 69 km de Chișinău. Populaţia satului Tîrnauca alcătuia 4941 de oameni în anul 2004. Satul Tîrnauca a fost menționat documentar în anul 1768.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.