Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
16 noiembrie 2011, 15:45 Diaspora moldovenească views 6156
16 noiembrie 2011, 15:45 Diaspora moldovenească views 6156

Moldovenii din Italia vor benficia de susţinere din partea statului

Republica Moldova va semna cu Italia un Acord privind protecţia socială a migranţilor. Implementarea acestui Acord va permite, moldovenilor aflaţi în Italia, să se angajeze legal în cîmpul muncii.

Ministrul Mmuncii,Protecţiei Sociale şi Familiei, Valentina Buliga, a declarat pentru NOI.md că, deja există solicitări din partea unor întreprinderi din Italia pentru angajarea moldovenilor. Totodată, Acordul prevede şi reprofilarea cetăţenilor moldoveni în Italia. „De multe ori, cei care muncesc acolo necesită schimbare de profesie, deoarece nu au un loc de muncă după specialitatea obţinută acasă”, a precizat Valentina Buliga.

De asemenea, părţile intenţionează să se informeze reciproc despre situaţia pe piaţa de muncă a imigranţilor moldoveni, precum şi despre acţiunile întreprinse pentru a-i reîntoarce în ţara de origine.

Un alt Acord, negociat în present de Moldova şi Italia, ţine de oferirea sprijinului copiilor, care au rămas fără grijă părintească, în rezultatul plecării părinţilor la muncă peste hotarele ţării.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1929
Populația:
493 locuitori

Valea Norocului este un sat din cadrul comunei Izvoare, raionul Sîngerei. Satul Valea-Norocului de află la distanța de 22 km de orașul Sîngerei și la 108 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 493 de oameni. Localitatea a fost întemeiată în anul 1929.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.