Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
02 septembrie 2015, 11:08 Diaspora moldovenească views 8389
Ziua Independenţei a fost marcată în cîteva orașe de pe litoralul bulgăresc (Foto)
02 septembrie 2015, 11:08 Diaspora moldovenească views 8389

Ziua Independenţei a fost marcată în cîteva orașe de pe litoralul bulgăresc (Foto)

Ambasada RM la Sofia a marcat Ziua Independenţei în cadrul Campionatului folcloric mondial „World Folk 2015", desfăşurat în perioada 20 – 30 august în cîteva oraşe de pe litoralul bulgăresc, la care au participat 90 şi ceva de colective din 16 ţări.

Republica Moldova a fost reprezentată la competiţie de colectivul de dansuri „Izvoraş" din Sipoteni, Călăraşi, alcătuit din 32 de adolescenţi, care au fost însoţiţi în Bulgaria de 14 maturi.

Pe data de 27 august Ambasada a avut o reuniune festivă cu conaţionalii noştri în sala polivalentă a hotelului „Amphora" din Nesebr.

Copiii au fost serviţi cu dulciuri, fructe, sucuri, iar maturii – cu vin moldovenesc. S-au făcut poze, ansamblul a prezentat cîteva dansuri.

Ziua Independenţei Republicii Moldova, prezenţa Ambasadei RM la gala folclorului de pe mapamond a fost menţionată în concertul de închidere a Campionatului, printre invitaţi aflîndu-se diplomaţi din Coreea, Iran, Bosnia şi Herzegovina, China. Manifestaţia a fost mediatizată de 4 posturi bulgare de televiziune.

Sursa: www.mfa.gov.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
388 locuitori

Poiana este un sat din cadrul comunei Boghenii Noi din raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Ungheni și la 85 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 388 de oameni. Satul Poiana a fost întemeiat în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.