Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
06 noiembrie 2015, 15:45 Gustul bucatelor moldovenești în străinătate views 8888
Ziua Culturii Republicii Moldova în Portugalia
06 noiembrie 2015, 15:45 Gustul bucatelor moldovenești în străinătate views 8888

Ziua Culturii Republicii Moldova în Portugalia

Comunitatea moldovenilor din Portugalia se va întruni duminică, 8 noiembrie, la cea de-a cincea ediţie a Zilei Culturii Republicii Moldova în Portugalia.

„Am ajuns la cea de-a cincea ediție și sperăm ca descendenții noștri să continue această tradiție încă multe decenii, poate secole. Să menținem la acest capăt al latinității europene „focul din vatră", să demonstrăm lumii că avem valori perene", a declarat pentru TRM.MD, Rodica Gherasim, președinta Asociației Culturale a Imigranților Moldoveni „Miorița".

Potrivit organizatorilor, acest eveniment va fi nu doar o oportunitate de promovare a culturii și tradițiilor, a produselor moldovenești, ci și un context pentru a genera interesul pentru mediul investițional moldovenesc.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

diaspora , cultura , sarbatoare , Portugalia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1965
Populația:
112 locuitori

Ţiganca Nouă este un sat din cadrul comunei Ţiganca, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Cantemir și la 131 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 112 oameni. Satul Ţiganca Nouă a fost înființat în anul 1965.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.