Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
10 ianuarie 2012, 15:10 Diaspora moldovenească views 6108
10 ianuarie 2012, 15:10 Diaspora moldovenească views 6108

Un cetăţean din Republica Moldova a avut de suferit în timpul exploziei şi incendiului la un restaurant din sud-vestul Moscovei

Un cetăţean din Republica Moldova a avut de suferit în timpul exploziei şi incendiului la restaurantul Il Pittore din sud-vestul Moscovei, informează organele de ordine din Rusia.

Luni, 9 ianuarie, a fost anunţat despre o explozie urmată de un incendiu, produsă pe strada Novocheremushkinskaya. La etajul unu al clădirii s-a produs o explozie a unei butelii de gaze, de la care a izbucnit incendiul. Suprafaţa incendiului s-a extins cu repeziciune pînă la 300 metri pătraţi. Flăcările au fost localizate şi numai după un anumit timp s-a reuşit stingerea incendiului.

Principala versiune de producere a tragediei este explozia unor butelii de gaze. După prima deflagraţie au mai detonat două butelii de gaze care alimentau maşinile de gătit din bucătăria restaurantului. Cele mai mari pagube s-au produs în zona bucătăriei. De asemenea, în clădire au fost sparte toate geamurile, s-a produs o deformare parţială a pereţilor, s-a prăbuşit acoperişul.

Conform datelor agenţiei „Interfax”, în total au suferit 39 de persoane, două femei au murit. Una dintre victime rămîne deocamdată neidentificată. 11 victime sunt angajaţi ai restaurantului. În plus, printre răniţi se numără cinci străini: trei cetăţeni din Kîrgîzstan, doi cetăţeni din Moldova şi Uzbekistan. 31 de persoane au fost spitalizate, altele 8 după acordarea asistenţei medicale au refuzat să meargă la spital. În secţiile de terapie intensivă se află 19 persoane, starea a trei din ei este calificată drept una extrem de gravă.

 

Sursa: moldnews.info

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1922
Populația:
303 locuitori

Mihălaşa Nouă este un sat din cadrul oraşului Teleneşti, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanţa de 2 km de oraşul Teleneşti şi la 93 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 303 locuitori. Satul Mihălaşa Nouă a fost întemeiat în anul 1922.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.