Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
12 ianuarie 2012, 16:35 Diaspora moldovenească views 9343
12 ianuarie 2012, 16:35 Diaspora moldovenească views 9343

Olga Busuioc – soprana care duce faima Moldovei

Olga Busuioc este soprana, care a reuşit să cucerească publicul prin talent şi muncă asiduă. Cîntă de mică, iar vocea ei este un dar de la Dumnezeu şi un talent moştenit de la părinţi. A absolvit Colegiul de muzică „Ştefan Neaga", apoi Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău. Olga Busuioc a avut noroc să fie îndrumată și ajutată de profesioniști foarte buni. Rezultatele pe care le-a obţinut pînă acum sînt roadele unei munci enorme. „Este o dăruire totală acestei meserii şi dacă n-aş fi devenit soprană, atunci tot soprană aş fi devenit. Dacă n-aş fi făcut muzică, tot muzică aş fi făcut", spune Olga Busuioc.

A ajuns să cînte pe scenele din Italia după ce a cîştigat o bursă de studii pentru 2 ani în valoare de 30 000 euro la Academia de Bel-Canto din Modena. În 2011 Olga Busuioc a obţinut locul 2 în finala prestigiosului concurs al vocaliştilor „Operalia", organizat de renumitul tenor Placido Domingo. A reuşit să treacă peste prima selecţie, unde au concurat 800 de voci din toată lumea. Timp de 6 luni, a muncit cu mulţi profesionişti, însă un loc aparte l-au avut mama, Tatiana Busuioc, solistă a Operei Naționale, şi dirijorul Andriy Yurkievych.

Datorită acestui concurs Olga Busuioc a fost remarcată şi apreciată de mai multe personalităţi din lumea muzicii. După concurs au urmat oferte de perspectivă pentru continuarea carierei muzicale.

De fiecare dată cînd are cel puţin o săptămînă liberă, Olga Busuioc revine în Moldova, acum însă, programul ei este foarte încarcat. Olga Busuioc își dorește să ducă faima Moldovei ca ţară unde se nasc talente de operă.  

 

 

Sursa: elaborat după materialele publicate pe pentruea.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1581
Populația:
3519 locuitori

Fundurii Vechi este un sat şi comună din raionul Glodeni. Fundurii Vechi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Glodeni și la 161 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 3519 oameni. Satul Fundurii Vechi a fost menționat documentar în anul 1581.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.