Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
23 ianuarie 2012, 14:35 Diaspora moldovenească views 6108
23 ianuarie 2012, 14:35 Diaspora moldovenească views 6108

Ambasadorul României propune reducerea programelor de sprijin pentru abiturienții din Moldova

Aproape o jumătate dintre bursierii guvernului român din Republica Moldova abandonează studiile din România. Potrivit Organizaţiei Studenţilor Basarabeni, aceste date vor fi prezentate într-un studiu sociologic, care va fi publicat în ultima zi a lunii ianuarie.

Conform studiului, 44% dintre cetățenii Republicii Moldova, care beneficiază de burse și au fost înmatriculați la universitățile din România, în final, rămîn fără diplome. Reprezentanții organizației nu au explicat acest fenomen.
Amintim, că ambasadorul României la Chișinău, Marius Lazurcă, a propus diminuarea numărului de burse pentru Moldova, alocate din bugetul public al țării vecine.

"Probabil, ar trebui să se reducă programele de sprijin pentru abiturienții din Moldova, doritori de a-și continua studiile în România", a declarat ambasadorul, subliniind că "din propria experiență" ar putea să spună că "decizia de a rupe legăturile cu patria – nu este deloc simplă".

Sursa: moldnews.info

Comentarii

 (1)
  • #1 georg Răspunde Citează selecţia
    Новость не из числа приятных.Но всегда нужно расчитывать на свои силы и возможности.
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1922
Populația:
303 locuitori

Mihălaşa Nouă este un sat din cadrul oraşului Teleneşti, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanţa de 2 km de oraşul Teleneşti şi la 93 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 303 locuitori. Satul Mihălaşa Nouă a fost întemeiat în anul 1922.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.