Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
02 februarie 2012, 09:40 Diaspora moldovenească views 5491
02 februarie 2012, 09:40 Diaspora moldovenească views 5491

Europa este cuprinsă de geruri siberiene

Gerurile siberiene au cuprins Europa: la Kiev temperatura a scăzut pînă la 28 de grade sub zero, frigul năprasnic a ucis 30 de persoane în Ucraina. Din acelaşi motiv începe să îngheţe apa Dunării, iar în Rusia, lupii flămînzi atacă oamenii, relatează Tagesanzeiger.

În Europa de Est în ultimele zile din cauza gerurilor mari au decedat cel puţin 58 de persoane. Decese cauzate de degerare au fost înregistrate în Ucraina, Polonia, Serbia şi Rusia. În cea mai mare parte victime ale scăderii bruşte a temperaturii devin cei care nu au un acoperiş permanent deasupra capului.

În Germania, troienele de zăpadă şi gheaţa formată pe drumuri duc la accidente rutiere – inclusiv soldate cu decese.

În multe ţări europene, continuă publicaţia, au fost luate măsuri pentru a proteja persoanele fără adăpost: utilizarea de autobuze specializate care-i aduc pe cei nevoiaşi în locurile unde le sînt servite alimente calde şi băuturi, şi instalarea de corturi încălzite - ca, de exemplu, în Ucraina.

Potrivit Ministerului român al sănătăţii timp de o zi  din cauza degerăturilor au decedat doi oameni. Numărul de victime de la debutul gerurilor a ajuns la 8 persoane. Frontul rece de aer a ajuns pînă la Grecia - autorităţile sfătuiesc părinţii să nu lase copiii afară din casă,  deja la minus 10 grade Celsius.

Ministerul rus pentru situaţii de urgenţă raportează rezultate fatale. În plus, scrie în încheiere publicaţia, într-un mic oraş din nordul Rusiei, trecătorii au fost atacaţi de lupi. Din cauza temperaturilor scăzute ei nu găsesc hrană în pădure şi au ieşit la vînătoare în oraş.

 

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1889
Populația:
16606 locuitori
Logo

Drochia este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Drochia. Amplasat în nordul republicii, oraşul Drochia este situat la o distanţă de 167 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 16 606 de locuitori. Înfiinţarea gării Drochia, în 1889, pe traseul de cale ferată Bălți-Ocnița, a stat la originea dezvoltării oraşului Drochia. Se consideră că numele oraşului provine de la pasărea dropie, care era anterior larg răspîndită în regiune.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.