Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
07 februarie 2012, 09:46 Diaspora moldovenească views 5141
07 februarie 2012, 09:46 Diaspora moldovenească views 5141

Gerurile din Europa amenință cu o criză energetică, numărul victimelor creşte


Foto: Reuters.com 

Cel puţin 221 de persoane au decedat ca urmare a gerurilor care au cuprins  Europa de Est, unde temperatura a scăzut pînă la -30 de grade Celsius şi  mai jos, relatează The Guardian. Ucraina, unde au murit mai mult de 100 de persoane, a suferit cel mai mult, subliniază publicaţia.

"Îngheţurile, cele mai puternice în Europa de Est din ultimele decenii, duc  la întreruperi în furnizarea de energie electrică, îngheţarea conductelor de apă, sistarea pe scară largă a activităţii şcolilor, grădiniţelor, aeroporturilor, anularea rutelor de autobuz", - scrie articolul.

Se apropie criza energetică, în timp ce, potrivit rapoartelor, livrările de gaze ruseşti către unele state individuale sînt reduse, în unele cazuri pînă la 30%. Cel mai mult au fost afectate Polonia, Slovacia, Austria, Ungaria, Bulgaria, România, Grecia şi Italia.

Joia trecută, concernul rus "Gazprom", a anunţat că livrează către Europa tot gazul care este în exces, şi că probabil Ucraina, prin conductele căreia  gazul ajunge în UE, lasă pentru sine mai mult gaz decît este prevăzut de contract. Kievul a negat ferm acuzaţiile, relatează publicaţia.

Comentarii

 (1)
  • #1 victor Răspunde Citează selecţia
    omenirea nu rezista la -30 pe tera dar ce sa mai spunem despre cei care vor sa se duca pe marte acolo in mediu este -70....
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1792
Populația:
2055 locuitori

Corjova este un sat şi comună din raionul Dubăsari. Corjova este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 3 km de orașul Dubăsari și la 53 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2055 de oameni. Satul Corjova a fost menționat documentar în anul 1792.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.