Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
09 februarie 2012, 12:29 Diaspora moldovenească views 5351
09 februarie 2012, 12:29 Diaspora moldovenească views 5351

Perioada glaciară în Ucraina: circa 135 de victime ale gerului


Foto: Reuters 

În Ucraina, care de aproape două săptămîni, suferă de geruri cumplite, oamenii continuă să moară din cauza degerăturilor şi hipotermiei. Ministerul Sănătăţii confirmă moartea a 112 persoane, relatează "Interfax". Anterior, Ministerul Situaţiilor de Urgenţă a raportat 135 de cazuri de decese cauzate de îngheţuri severe.

Foarte  gravă este situaţia în Crimeea. Din cauza vremii au rămas fără curent electric mai mult de 70 de localităţi. Valurile gigantice spăla terasamentele și plajele. În peninsulă au fost trimise auto speciale.  A început evacuarea oamenilor de pe insulele "Veneţiei ucrainene" din  regiunea Odesa, unde din cauza unei furtuni pe mare a crescut nivelul apei. În sudul Ucrainei a fost oprită circulaţia camioanelor.

În acelaşi timp, autorităţile se pregătesc de ce-i mai rău – vîrful "perioadei glaciare" ucrainene, după prognozele meteorologilor, se aşteaptă la sfîrşitul săptămînii.

Gerurile cumplite au cuprins Ucraina în ultima decadă a lunii ianuarie. Mii de şcoli din întreaga ţară au fost închise.  Pieţele  comerciale și-au sistat activitatea. Traficul pe mai multe drumuri este foarte dificil, iar pe alocuri, chiar a fost suspendat. Litoralul Mării Negre a îngețat ceea ce blocat vasele care staţionu acolo.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populația:
938 locuitori

Cihoreni este un sat din cadrul comunei Bieşti, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 20 km de oraşul Orhei şi la 75 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 938 de oameni. Satul Cihoreni a fost menționat documentar în anul 1604.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.