Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
15 februarie 2012, 14:28 Diaspora moldovenească views 5311
15 februarie 2012, 14:28 Diaspora moldovenească views 5311

Premierul olandez discriminează est-europenii


Foto: ihavenet.com 

Premierul olandez, Mark Rutte, a refuzat să adopte o poziţie privind site-ul împotriva imigranţilor est-europeni lansat de partidul de extremă-dreapta PVV, precizînd că "nu este site-ul Guvernului", relatează AFP.

"Nu vom adopta o poziţie, este vorba despre site-ul unui partid, nu de site-ul Guvernului", le-a declarat Mark Rutte jurnaliştilor.

Site-ul Partidului Libertăţii (PVV) îndeamnă olandezii să semnaleze "dificultăţi" pe care le întîmpină din cauza afluxului de imigranţi din Europa de Est.

"Ai probleme cu persoane din Europa Centrală şi de Est? Ţi-ai pierdut locul de muncă în faţa unui polonez, bulgar, român sau alt est-european? Vrem să ştim", afirmă PVV pe pagina de primire a acestui site.

PVV, care susţine Guvernul de centru-dreapta al lui Mark Rutte în Parlament, unde are 24 de deputaţi din totalul de 150, este cunoscut ca fiind eurosceptic şi critică virulent ajutoarele acordate Greciei.

Demersul PVV a generat reacţii numeroase pe Internet, site-ul propolen.nl propunînd utilizatorilor să-şi exprime sprijinul pentru comunitatea poloneză. Alte site-uri, care denunţă de asemenea iniţiativa PVV, le propun olandezilor să reclame "noii bogaţi", alcoolicii sau pierderea locului de muncă în favoarea unui "olandez".

Comisia Europeană (CE) a denunţat site-ul PVV, apreciind că "este total opus principiilor "libertăţii şi liberei circulaţii a persoanelor în Europa".

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1627
Populația:
1599 locuitori

Pruteni este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Valea Rusului, Pruteni, Cuzmenii Vechi și Drujineni. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Fălești și la 142 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1599 de oameni. Satul Pruteni a fost menționat documentar în anul 1627.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.