Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
03 iulie 2017, 16:45 Diaspora moldovenească views 6819
Ieri - juristă la Chișinău, azi - meșteriță îndrăgită la Chicago
03 iulie 2017, 16:45 Diaspora moldovenească views 6819

Ieri - juristă la Chișinău, azi - meșteriță îndrăgită la Chicago

Pentru familia Martei Iacob, stabilită acum în statul american Illinois, Moldova este în continuare un tărîm respectat cu sfințenie, chiar și de la mii de km distanță.

Lăsîndu-și acasă o carieră în Drept, Marta și-a urmat inima, iar acum, este hamdmade artistă peste ocean, iar pe lîngă asta - mamă, soție și co-fondatoare a organizației Quiz Women USA, la baza căreia se află trei moldovence și care are drept scop să îmbunătățească viața segmentelor social-vulnerabile din RM. Nu am ezitat să o descoasem pe eroina acestei povești despre care este parcursul succesului său. Ce ne-a mărturisit, vedeți mai jos.

„Am ajuns pe tărîmul american ca şi multe alte familii, împreună cu soţul meu, Alexandru, în urmă cu patru ani, cu loteria vizelor. Oraşul Chicago ne-a cucerit din prima, atît prin diferenţele sale majore, cît şi prin numeroasele oportunităţi.

Pasiunea mea pentru meşteşugărit o am încă din copilărie, atunci cînd bunica în serile de vară cosea, iar în iernile friguroase împletea ciorapi, căciuli sau broda. Sînt juristă de meserie, cu o activitate în spate, desfășurată în RM, însă odată ajunsă în SUA, mă măcina ideea că nu voi mai lucra. Aşa că, încet, prin multă muncă, am ajuns să creez ceva care să îmi placă nu doar mie, ci şi admiratoarelor mele.

Astăzi, bijuteriile mele poartă numele „Gloria's World", ales în cinstea fetiţei mele. Bijuteriile mele sînt purtate, în mare parte, de fetele noastre, însă americanii, românii, ruşii, belaruşii, ucrainenii, femeile din America de Sud la fel se numără printre clienţii mei. Americanii iubesc foarte mult lucrările handmade, însă dacă ne oprim la femei, ele preferă lucrurile simple şi minimaliste", a povestit ea.

Sursa: ea.md

Cuvinte cheie:

diaspora , SUA , meșter

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1963
Populația:
11100 locuitori

Dnestrovsc este un oraș din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Orașul se află la o distanță de 40 km de municipiul Tiraspol și la 111 km de Chișinău. Populația orașului constituia 11100 locuitori în anul 2010. Orașul Dnestrovsc a fost întemeiat în anul 1963.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.