Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
04 iulie 2017, 16:12 Diaspora moldovenească views 5907
Centrul ”Pravozașcitnik”: Valorile culturale și tradițiile moldovenești nu sînt uitate (Foto)
04 iulie 2017, 16:12 Diaspora moldovenească views 5907

Centrul ”Pravozașcitnik”: Valorile culturale și tradițiile moldovenești nu sînt uitate (Foto)

Recent, la invitația conducătorului Centrului pentru protecția drepturilor migranților "Prvozașcitnik"(Militant pentru drepturile omului) Ludmila Korsun a avut loc o vizită de prietenie a Ambasadorului Republicii Moldova Andrei Neguța în oficiul din Moscova al acestei organizații.

La întîlnirea conducerii misiunii diplomatice cu colectivul Centrului " Prvozașcitnik" reprezentanții Centrului l-au familiarizat pe oaspete cu direcțiile principale ale activității organizației sale, accentuînd aspectele de imigrație și juridice ale lucrului cu cetățenii Republicii Moldova, stabiliți în Federația Rusă, dar și ajutorul oferit la integrarea socială a acestora. Totodată, ei au menționat că valorile culturale și tradițiile moldovenești nu sînt uitate în munca de zi cu zi. În acest context, următorul proiect socio-cultural, care cu suportul autorităților din ambele părți (rusă și moldovenească) va putea deveni o platformă pentru păstrarea și promovarea culturii și tradițiilor țării noastre, este crearea unui Centru Cultural Moldovenesc, precum și a unei școli cu studierea limbii de stat.

La finele întîlnirii, mulțumind pentru invitație, șeful misiunii diplomatice și-a exprimat încrederea în vederea colaborării reciproce ulterioare și a oferirii sprijinului, în speranța realizării proiectelor planificate, care au drept scop promovarea identității poporului moldovenesc.

Sursa: rusia.mfa.md

Cuvinte cheie:

Rusia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1580
Populația:
1605 locuitori

Dancu este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Dancu este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 50 km de orașul Hîncești și la 90 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1605 oameni. Satul Dancu a fost menționat documentar în anul 1580 cu denumirea Ușerești.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.