Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
19 iulie 2017, 11:45 Diaspora moldovenească views 4899
Responsabilitatea pentru șederea imigranților moldoveni în Rusia
19 iulie 2017, 11:45 Diaspora moldovenească views 4899

Responsabilitatea pentru șederea imigranților moldoveni în Rusia

Ministerul Afacerilor Interne al Rusiei a pregătit un proiect de lege, care va stipula că responsabilitatea pentru șederea imigranților în țară urmează să și-o asume partea, care-i primește.

Conform documentelor, partea care-i primește își va asuma răspunderea pentru încălcarea termenelor de șede în țară sau din cauza necorespunderii scopului vizitei, indicat la trecerea frontierei. Modificarea Codului contravențional administrativ, impune o sancțiune sub formă de amendă pentru „lipsa de acțiuni" ca imigrantul să iasă la timp din țară.

În cazul în care vizitatorul încalcă termenii și condițiile șederii în țară, atunci cetățeanului care l-a invitat îi va fi aplicată o amendă de la 2000 mii pînă la 4 000 ruble, pentru oficiali - de la 45000 pînă la 50000; persoanele juridice - de la 400 mii la 500 mii de ruble.

Modificarea este, de asemenea, stipulată în legea „Cu privire la statutul juridic al cetățenilor străini în Federația Rusă". În acesta va fi, de asemenea, indicat faptul că partea care invită este obligată să asigure „respectarea de către cetățeanul străin a scopului intrării în Federația Rusă", dar și termenele șederii sale.

De asemenea, a devenit cunoscut faptul că MAI al Rusiei pînă la sfîrșitul anului intenționează să pregătească primul Cod de migrare. Acest document va defini politica de stat în ceea ce privește imigranții.

Sursa: www.rosbalt.ru

Cuvinte cheie:

migranți , Rusia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
50 locuitori

Lîsaia Gora este un sat din cadrul comunei Ulmu din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Rîbnița și la 108 km de Chișinău. Populaţia satului Lîsaia Gora alcătuia 50 de oameni în anul 2012. Satul Lîsaia Gora a fost înființat în anul 1925.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.