Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
09 septembrie 2017, 11:45 Diaspora moldovenească views 9275
O moldoveancă s-a căsătorit în deșert (Foto, Video)
09 septembrie 2017, 11:45 Diaspora moldovenească views 9275

O moldoveancă s-a căsătorit în deșert (Foto, Video)

Crina Andrei visa de 4 ani să ajungă la festivalul Burning Man, care adună de fiecare dată zeci de mii de participanți. Deși a avut deja o ceremonie de nuntă pe plajă, își dorea încă una anume în deșert. Știa că va fi vesel și nu a greșit. În acest an a reușit să ajungă în deșertul Black Rock din Nevada, a făcut din nou schimb de jurăminte cu soțul ei, iar în loc de inele cu diamant tinerii și-au dăruit inele din cauciuc.

„Ne-am spus jurămintele, care de această dată erau glumițe. Am făcut schimb de inele din cauciuc, am purtat multe flori, am mers spre altar pe melodia „Happy" și am avut un tort „fake" (artificial). A fost mai mult un pamflet decît o ceremonie romantică. Am făcut-o pentru amintiri", a povestit Crina pentru Ea.md.

De ce atîta vîlvă în jurul festivalului Burning Man, istoria căruia a început acum 30 de ani?

„Burning Man e un festival de artă care are loc în Black Rock Desert, în statul Nevada, SUA. De fapt, ei nu îl numesc festival, ci oraș. Tot ce găsești și vezi acolo a fost creat de către participanți pentru alți participanți. Aici mă refer la obiecte de artă, băuturi, mîncare, cadouri. Conceptul burning man se bazeaza pe „gifting society" , adică scopul e să oferi totul și să nu primești nimic în schimb. Participanții aduc tot ce au ei mai bun: talentele lor, uneori se adună în campus-uri și gîndesc diverse surprize pentru ceilalți, oferă clase de yoga, alții construiesc un bar sau o scenă. Construiesc un club, un teren de tenis, un parc de distracții, tot ce le trece prin cap. Oamenii investesc mulți bani și muncă, vin cu camioane pline și totul fără să aștepte ceva în schimb. O fac gratis! Asta, pentru ca acest orășel care dispare după 10 zile de la producerea festivalului....să aibă loc în fiecare an."

În acest an, au participat 75.000 de oameni. Doritori sînt de 4-5 ori mai mulți decît numărul de bilete emise în fiecare an, de aceea se organizează cîteva loterii pe an.

„ Eu mi-am încercat norocul la două loterii pînă a reuși să cîștig biletul. Anul acesta eram foarte pornită, ne pregătisem hainele, cumpărasem biletele de avion din Mumbai spre California. Ultima loterie trebuia să aibă loc de ziua mea și eram sigură că îmi va purta noroc, dar nu a fost să fie. Am venit în California, deși nu mai speram să ajungem la festival. Cu trei zile înainte de eveniment, însă, am găsit pe cineva care vindea două bilete. Niciodată nu o să uit nerbădarea și curiozitatea cu care am ajuns acolo. Am parcat mașina, am urcat pe biciclete și am zis cu Shiraz într-un glas: It feels like we're on Mars! Parcă sîntem pe Marte!"

Crina și Shiraz au rămas impresionați de dedicația și pasiunea oamenilor care vin la Burning Man.

„E foarte greu de explicat cuiva care nu a mai fost la Burning Man. Nici eu nu înțelegeam pe deplin înainte de a ajunge acolo, deși îmi doream asta foarte tare. Nu se poate compara cu nimic din ceea ce știm noi. Artă, artă, din nou artă....tot ce vezi acolo reprezintă un obiect de artă, pînă și modul în care oamenii se îmbracă. Ba nu, felul în care se poartă și trăiesc. Îți vine să faci poze și video peste tot, să imortalizezi fiecare chițibuș, dar e atît de copleșitor încît revii acasă cu o mînă de poze în aparat, și acelea făcute cu mare chin. Ah, și cu aparatul foto stricat de la furtunile de nisip. E ca un Disneyland pentru adulți, dar nici măcar asta...E mai mult decît atît, mai mult decît un loc de joacă. Este șocant, impresionant și admirabil cît de departe ajung creativitatea și imaginația oamenilor. Apusuri roz, oameni care se simt bine în pielea lor...Ne-a plăcut mult și sigur vom reveni!"

Crina este o călătoare înrăită, iar voi îi puteți urmări toate aventurile pe vlogul „I am here.worl Vlog", pe YouTube.

Sursa: ea.md

Cuvinte cheie:

diaspora , casatorie , deșert

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1915
Populația:
503 locuitori

Romanovca este un sat din cadrul oraşului Cornești, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Ungheni și la 85 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 503 locuitori. Satul Romanovca a fost întemeiat în anul 1915.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.