Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
15 septembrie 2017, 16:50 Diaspora moldovenească views 5799
Moldovenii din Italia au participat la serata de binefacere ”Donează o cosită” (FOTO)
15 septembrie 2017, 16:50 Diaspora moldovenească views 5799

Moldovenii din Italia au participat la serata de binefacere ”Donează o cosită” (FOTO)

Moldovenii din Italia au participat la o serată de binefacere, organizată în renumita Piazza del Campo, patrimoniu mondial al UNESCO, de către Consulatul Onorifc al Republicii Moldova în Toscana.

La eveniment au fost colectați 2000 euro, cu care vor fi procurate și distribuite în folosință gratuită peruci pentru pacientele oncologice din Republica Moldova.

Inițiativa se încadrează în proiectul "Donează o cosiță", promovat de către Asociația de binefacere "ABC" (președintă Silvia Zaharia).

Această nobilă inițiativă a fost susținută de Ambasada Republicii Moldova în Italia, Silvia Pompilio, Gloria Turi, Asociația Serena Onlus, Dafne Rossi, Dr. Curzio Mazzi, pictorii Silvia Forzoni și Vasile Botnaru, "Liberamente Osteria".

Sursa: brd.gov.md

Cuvinte cheie:

diaspora , Italia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1805
Populația:
1209 locuitori

Ialpujeni este un sat și comună din raionul Cimișlia. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Cimișlia și la 72 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1209 oameni. Satul Ialpujeni a fost menționat documentar în anul 1805.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.