Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
17 septembrie 2017, 11:30 Diaspora moldovenească views 8690
Femei de succes din R. Moldova care și-au făcut carieră peste hotarele țării (partea II)
17 septembrie 2017, 11:30 Diaspora moldovenească views 8690

Femei de succes din R. Moldova care și-au făcut carieră peste hotarele țării (partea II)

În articolul anterior, am relatat despre șapte femei care au reușit să se afirme și să obțină succes departe de hotarele țării de proveniență. Întru continuarea promovării istoriilor de succes, revenim cu partea a doua, îmbogățind lista celor care ne inspiră.

Anna Nicanorova

Photo Credit: alumnius.net

Anna Nicanorova și-a făcut studiile la Hogeschool van Utrecht și la The Whartoon Scool, unde a studiat intens tot ce ține de marketing și economie. În prezent ea este director Annalect Labs la The Wharton School.

Alexandra Marcenco

Photo Credit: missqueenportugal.com

Datorită frumuseții sale, Alexandra a reușit în 2016 să obțină titlul de Miss Portugal, ceea ce a făcut-o renumită la nivel internațional.

Elena Semikina

Photo Credit: beautifulrus.com

Elena Semikina este cîștigătoarea concursului Miss Universe Canada 2010. În 2008 a participat pentru prima dată la acest concurs, dar rezultatele, deși bune (Elena a ajuns în top 10 cele mai frumoase femei), nu au mulțumit-o, prin urmare tînăra nu a ezitat să-și mai încerce norocul, iar în 2010 a obținut titlul mult rîvnit.

Patricia Copacinschi

Photo Credit: wikipedia

Patricia este o violonistă moldo-austriacă. Ea vine dintr-o familie de muzicieni, ambii părinți făcînd parte din ansamblul folcloric de stat din Moldova. A început să cînte la vioară la vîrsta de șase ani. În 1989, împreună cu familia, Patricia a emigrat la Viena. Copacinschi a intrat la Universitatea de Muzică și Arte Plastice din Viena, la vîrsta de 17 ani, unde a studiat compoziția muzicală și vioara. La vîrsta de 21 de ani, ea a cîștigat o bursă de studii la Berna, la Musikhochschule. În 2017, Patricia a cîștigat Swiss Music Award 2017. Ea mai este deținătoarea a 15 premii internaționale.

Tali Ploskov

Tali Ploskov este o politiciană israeliană. În prezent, este membra Knesset-ului pentru Kulanu. A fost aleasă în Consiliul municipal din Arad, a fost viceprimar în 2007, iar în 2010 a cîștigat alegerile primăriei orașului, devenind prima femeie imigrantă sovietică care conducea o primărie. A fost realesă în 2014 cu 55% din voturi. Înainte de alegerile din 2015, s-a alăturat noului partid Kulanu și a fost plasată pe locul șase pe lista sa. Ea a fost aleasă în Knesset, deoarece partidul a cîștigat zece locuri. Ploskov a obținut o diplomă în psihologie și este, de asemenea, vicepreședinta Knesset-ului.

Silvia Busuioc

Photo Credit: starnow.com

Silvia Busuioc este o actriță și manechină originară din Republica Moldova, care în prezent activează în Italia, la Londra și la Hollywood. În 2007 a ​​absolvit International Cambridge School, în următoarele subiecte: Business, Economie, Limba și Literatura Engleză. În 2012 a absolvit Universitatea din Milano. În același an, a fost acceptată ca oaspete distins la Actors Studio la Hollywood. Cu aprobarea lui Martin Landau, director artistic al studiului, a fost invitată să-și continue studiile. În momentul de față Silvia lucrează în Italia, la Londra și la Hollywood, unde a continuat colaborarea cu Actors Studio.

Alexandra Bujilova

Photo Credit: wikipedia

Alexandra Bujilova este arheolog și antropolog rus, directora Institutului de Cercetare și Muzeului de Antropologie, Universitatea de Stat din Moscova. MV Lomonosov, doctor în științe istorice, academiciană a Academiei de Științe din Rusia (2016).

Aici găsiți și partea I a acestui articol.

***

Acest articol a fost elaborat pe baza informației prezentate în „Cartea de Aur a Basarabiei și a Republicii Moldova" de Denis Roșca. Menționăm că această carte include o colecție de peste 1.800 de biografii ale oamenilor născuți la noi sau cu rădăcini basarabene. Cartea poate fi procurată în librăriile „Cartea", „Făt Frumos", „Cartier", „ABC", „Pro-Noi", „Librarius". De asemenea, o mai găsiți pe www.bestseller.md și la autor, la prețul de 1.000 de lei.

Sursa: diez.md

Cuvinte cheie:

femei , succes , carieră , diaspora

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1794
Populația:
1072 locuitori

Şamalia este un sat şi comună din raionul Cantemir. Şamalia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 37 km de orașul Cantemir și la 122 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1072 de oameni. Satul Şamalia a fost menționat documentar în anul 1794.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.