Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
27 septembrie 2017, 14:15 Diaspora moldovenească views 6825
Republica Moldova și-a extins rețeaua consulară în Ucraina (Foto)
27 septembrie 2017, 14:15 Diaspora moldovenească views 6825

Republica Moldova și-a extins rețeaua consulară în Ucraina (Foto)

Recent, Ambasadorul Republicii Moldova în Ucraina, Ruslan Bolbocean împreună cu Guvernatorul regiunii Lviv, OlegSyniutka au inaugurat Consulatul Onorific al Republicii Moldova în regiunea Lviv, cu circumscripția consulară care cuprinde regiunile Lviv, Ternopil și Rivne.

În cadrul alocuțiunii rostite la ceremonia de inaugurare, ambasadorul R.Bolbocean a ținut să menționeze că prin inaugurarea Consulatului Republicii Moldova la Lviv, acesta devine cel de-al doilea consulat deschis pe teritoriul Ucrainei în anul curent, an în care Republica Moldova și Ucraina marchează 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice. Ambasadorul și-a exprimat convingerea că noul Consul Onorific își va aduce contribuția la consolidarea raporturilor comercial-economice, va sprijini dezvoltarea contactelor culturale, academice și inter-umane dintre Republica Moldova şi Ucraina, inclusiv va contribui la promovarea drepturilor și intereselor cetățenilor moldoveni.

La rîndul său, Consulul onorific Vladimir Gubițkyy a exprimat gratitudine pentru încrederea acordată, punctînd priorităţile activității consulatului, în special oferirea asistenței necesare cetățenilor Republicii Moldova și dezvoltarea relațiilor comercial-economice și cultural-umanitare.

Sursa: mfa.gov.md

Cuvinte cheie:

consulat , Ucraina , diaspora

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1760
Populația:
976 locuitori

Revaca este un sat din cadrul oraşului Sîngera, municipiul Chișinău. Satul are o suprafaţă de circa 0.64 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 5.06 km. Localitatea se află la distanța de 23 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 976 locuitori. Satul Revaca a fost menționat documentar în anul 1760.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.