Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
04 octombrie 2017, 17:00 Diaspora moldovenească views 6064
Istorii de succes ale moldovenilor la Strasbourg (Foto)
04 octombrie 2017, 17:00 Diaspora moldovenească views 6064

Istorii de succes ale moldovenilor la Strasbourg (Foto)

La 1 octombrie 2017, Reprezentanța Permanentă a Republicii Moldova pe lîngă Consiliul Europei a organizat evenimentul „Trois femmes de Moldova" cu participarea Rusandei Cojocaru, antreprenoare, Nicoletei Brînză/Zina Zen, scriitoare, și Victoriei Mahu, artistă. În pofida aflării celor trei protagoniste în afara țării, acestea continuă să se afirme și să promoveze prin activitatea lor imaginea și valorile din Republica Moldova.

În discursurile lor, invitatele au povestit despre cum a fost pentru fiecare integrarea în ţara gazdă, despre atuurile pe care le aduc cu ele în comunitatea lor și la locul de muncă, venind din Republica Moldova. Cei prezenți la eveniment au împărtășit importanța susținerii reciproce, unității și bunelor exemple care au potențialul de a promova imaginea ţării noastre.

Sursa: strasbourg.mfa.md

Cuvinte cheie:

diaspora , istoria , succes , Strasbourg

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1603
Populația:
950 locuitori

Păscăuţi este un sat din cadrul oraşului Costeşti, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 41 km de orașul Rîșcani și la 202 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 950 de locuitori. Satul Pășcăuți a fost menționat documentar în anul 1603.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.