Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
18 octombrie 2017, 14:45 Diaspora moldovenească views 6658
Familiile din Moldova cel mai activ se mută în Rusia (Infografic)
18 octombrie 2017, 14:45 Diaspora moldovenească views 6658

Familiile din Moldova cel mai activ se mută în Rusia (Infografic)

Conform Programului de stat privind strămutarea, în Rusia s-au întors peste 600 de mii de oameni.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne al Rusiei, în 2016, cel mai des s-au întors familii din Ucraina, Kazahstan, Uzbekistan și Moldova. Conform condițiilor programului, cei care doresc să se întoarcă în Patrie trebuie să aleagă pentru strămutare una dintre regiunile ruse. Acum, în listă sînt 65 de astfel de regiuni.

Totuși, după cum rezultă din proiectul decretului prezidențial elaborat de Direcția centrală pentru migrație a Ministerului Afacerilor Interne al Federației Ruse, Moscova, regiunea Moscovei și Sankt Petersburgul ar putea primi dreptul de a decide independent dacă să participe la program sau nu.

Proiectul de decret este publicat pe pagina web a actelor normative. Într-adevăr, programul de stat este conceput nu numai pentru strămutarea vorbitorilor de limba rusă în Rusia, în patria istorică, dar are încă o sarcină primordială – atragerea în regiuni a forței de muncă calificate. De exemplu, dacă la Voronej se lansează școli, înseamnă că acolo va fi nevoie de profesori. Programul este conceput astfel, încît să nu concentreze migrația într-o anumită regiune. El îi distribuie pe compatrioți în întreaga țară.

Sursa: viza.md

Cuvinte cheie:

Rusia , diaspora , familie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1745
Populația:
1007 locuitori

Ocolina este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Ţepilova și Ocolina. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Soroca și la 155 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1007 oameni. Satul Ocolina a fost menționat documentar în anul 1745.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.