Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
31 octombrie 2017, 12:51 Diaspora moldovenească views 10734
Ziua vinurilor moldovenești în Portugalia (Foto)
31 octombrie 2017, 12:51 Diaspora moldovenească views 10734

Ziua vinurilor moldovenești în Portugalia (Foto)

La data de 29 octombrie curent, în orașul Oeiras din Portugalia, în incinta Palatului Marques de Pombal a avut loc cea de-a III-a ediție a Zilei Vinurilor Moldovenești în Portugalia (Dia dos Vinhos Moldavos em Portugal, III edicao).

Evenimentul s-a desfășurat la inițiativa soților Simion și Viorica Croitoru, stabiliți de 17 ani în Portugalia, grație susținerii din partea Oficiului National al Viei și Vinului din Republica Moldova (ONVV), a Primăriei orașului Oeiras, a Frăției din Carcavelos, a colaborării voluntare a Asociației „Miorița" și al Ansamblului de dansuri „Hora Moldovenilor" din cadrul Centrului Cultural Moldav.

La sărbătoare au fost prezenți oameni de afaceri care activează în domeniul vitivinicol și comerț; E.S. Ambasadorul Republicii Moldova în Portugalia, Dumitru Socolan; consilierul Ambasadei Republicii Moldova în Portugalia, Valeriu Ostafii; primarul orașului Oeiras, Isaltino Morais; secretarul general de la Confraria do Vinho de Carcavelos (Frăția vinului Carcavelos), Lurdes Vaz; reprezentanți ai Administrației publice locale din Oeiras; reprezentanta Rețelei Europene a Orașelor Vinicole (RECEVIN), Anabela Caeiro; bloggeri portughezi în domeniu.

Oaspeții sosiți la eveniment (aproximativ 120) au reușit să petreacă o după-amiază deosebită, fiind cuprinși de magia vinurilor de pe podgoriile Moldovei și să savureze din plin aroma sarmalelor, dar și a plăcintelor pregătite cu multă dăruire de către conaționala noastră Viorica Croitoru. De altfel, acesta a fost scopul primordial al organizatorilor - promovarea vinurilor moldovenești de calitate, dar și a gastronomiei tradiționale în rîndurile portughezilor.

Totodată, în cadrul evenimentului s-a ținut cont și de promovarea tradițiilor naționale și a folclorului moldovenesc. Acestea din urma dînd un farmec aparte sărbătorii.

Astfel de evenimente, din an în an, capătă amploare în rîndurile portughezilor care devin tot mai interesați de cultura și tradițiile poporului nostru, dorind tot mai mult să viziteze Republica Moldova.

Cuvinte cheie:

vin , diaspora , Portugalia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1630
Populația:
514 locuitori

Braicău este un sat din cadrul comunei Sudarca, raionul Donduşeni. Localitatea se află la distanța de 3 km de orașul Dondușeni și la 212 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 514 oameni. Satul Braicău a fost menționat documentar în anul 1630.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.