Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
11 noiembrie 2017, 14:00 Diaspora moldovenească views 74295
Judocanul Constantin Gabun a devenit Campion la Montreal
11 noiembrie 2017, 14:00 Diaspora moldovenească views 74295

Judocanul Constantin Gabun a devenit Campion la Montreal

Constantin Gabun, un fost discipol al școlii de Judo din Moldova, care a emigrat în Canada a devenit campion la Judo la Montreal. Tânărul a cucerit aurul la categoria 73 de kilograme și a devenit campion la categoria seniori.

Tânărul este a reprezentat clubul de judo « Shidokan» la concursul organiza de Federația de Judo din Qebec «Omnium du Québec 2017». Potrivit olympic.md în prima zi de concurs judocanul a avut o prestație exelentă, cucerind locul 1 la categoria 73 de kilograme, juniori, după cinci meciuri câștigate la ippon, nota supremă în judo.

În a doua zi de concurs tânărul a concurat la categoria seniori. Acesta a lupta contra lui Antoine Bouchard, deținător a al locului V la Jocurile Olimpice de la RIO 2016. După trei minute de încercări reciproce de atac, deplasări precaute pe tatami, fără sancționări din partea arbitrilor pentru pasivitate. În ultimul minut al întâlnirii Constantin l-a surprins pe Bouchard «pe picior greșit», reușind să execute o aruncare cu agățarea piciorului adversarului său, procedeu tehnic apreciat de arbitri cu nota waza-ari. În secundele rămase și-a păstrat superioritatea, fiind declarat campion al turneului.

La categoria veterani titlul suprem în cântarul de 81 de kilograme i-a revenit lui Fiodor Costroveț, antrenor la Clubul de judo « Métropolitain-Montréal». Un alt discipol al școlii moldoveneși de judo, Bogdan Jora, a obținut onorabilul loc V la categoria 60 de kilograme. În anii precedenți ambii judocani, Gabun și Jora, au obținut locuri premiante la campionatele Canadei printre cadeți și juniori, fapt care confirmă înalta autoritate de care se bucură pretutindeni discipolii școlii de judo din Moldova.

Sursa: tv8.md

Cuvinte cheie:

judo , Canada , diaspora , Campionat

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1791
Populația:
9551 locuitori

Copceac este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Copceac este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 57 km de municipiul Comrat și la 164 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 9551 de oameni. Satul Copceac a fost întemeiat în anul 1791.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.