Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
04 ianuarie 2018, 12:25 Diaspora moldovenească views 13499
Patenta. Numai despre lucrul cel mai important
04 ianuarie 2018, 12:25 Diaspora moldovenească views 13499

Patenta. Numai despre lucrul cel mai important

Patenta de muncă le este necesară pentru a lucra în Rusia cetățenilor: Republicii Moldova, Azerbaidjan, Tadjikistan, Uzbekistan și Ucraina. În Moscova aceasta poate fi obținută numai la Centrul Multifuncțional de Migrație din Moscova, zilnic între orele 08:00 - 20:00 ( fără zile de odihnă și sărbători). Totodată, merită să luăm aminte că pentru a trece toate procedurile necesare la înregistrarea patentei vom avea nevoie de circa două ore.

Unde?

Centrul Multifuncțional de Migrație (CMM) este situat la adresa: or. Moscova, s. Voronovskoe, ș. Varșovia, km 64. Despre faptul cum să ajungeți acolo și cu ce transport, este foarte detaliat descris pe pagina "Contacte" a CMM.

Ce trebuie să aveți pentru perfectarea brevetului?

Doar două documente sînt necesare:

- pașaportul;

- cardul de migrare (scopul vizitei indicat în acesta trebuie să fie "muncă").

Ce este necesar să faceți la CMM?

- Să depuneți documentele.

- Să achitați serviciile.

- Să treceți trei proceduri simple:

dactiloscopia (amprentele digitale);

examenul medical;

testarea (la limba rusă, istoria Rusiei, legislația FR).

Cît costă serviciile CMM, necesare pentru obținerea patentei?

În total, vă va costa 11.600 de ruble (mai amănunțit despre această sumă: depunerea documentelor - 0 ruble, testarea - 700 ruble, examenul medical - 2300 ruble, serviciul CMM de formare și transmitere a documentelor pentru patentă la Direcția Generală pentru problemele migrației a din cadrul Ministerului Afacerilor Interne al Federației Ruse la Moscova – 3700 de ruble, înregistrarea poliței de asigurare medicală benevole - 4000 ruble, traducerea pașaportului - 400 ruble, primirea plăților pentru serviciile enumerate - 100 ruble)

Cînd va fi gata patenta?

Veți putea primi patenta peste 10-15 zile, după vizitarea CMM și efectuarea tuturor procedurilor necesare.

Ce trebuie să faceți după primire?

- Trebuie să achitați 4200 de ruble (iar din anul 2018 - 4500 ruble) pentru utilizarea patentei. Aceasta este plata pentru o perioadă (de o lună). Puteți achita pentru o perioadă, iar la următoarea plată puteți plăti imediat cea de-a II parte. Atunci, patenta va fi valabilă timp de 12 luni.

- Să vă angajați în cîmpul muncii (timp de 2 luni).

Vă atragem atenția asupra faptului că, de la sfîrșitul lunii octombrie, Direcția Generală pentru problemele migrației al MAI al FR al or. Moscova eliberează patente de lucru la Moscova, tipărite pe un formular albastru. Totodată, patentele "roșii" rămîn valabile.

- Să depuneți înștiințarea referitor la angajare (în termen de două luni).

Cuvinte cheie:

munca , patenta , Rusia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
897 locuitori

Iepureni este un sat din cadrul comunei Cania, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Cantemir și la 121 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 897 de oameni. Satul Iepureni a fost menționat documentar în anul 1770.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.