Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
28 februarie 2018, 10:35 Diaspora moldovenească views 10528
Moldovenii de peste hotare trimit acasă tot mai mulţi bani
28 februarie 2018, 10:35 Diaspora moldovenească views 10528

Moldovenii de peste hotare trimit acasă tot mai mulţi bani

Moldovenii de peste hotare trimit acasă tot mai mulţi bani. În luna ianuarie, în țară, au intrat 94 de milioane de dolari, cu 26 la sută mai mult decât în aceeași perioadă din 2017, arată datele Băncii Naţionale.

În ianuarie, din statele UE au ajuns aproape 37 la sută din suma totală a transferurilor, cu trei puncte procentuale mai mult decît în decembrie. Din ţările CSI au fost venit în Moldova peste 28 de procente din transferuri, cu aproape cinci puncte procentuale mai puțin comparativ cu ultima lună din 2017.

În ceea ce privește statistica pe țări, cei mai mulți bani au venit din Rusia, peste 25 de milioane de dolari. Totuși, faţă de decembrie 2017, transferurile au scăzut cu opt milioane de dolari. În același timp, se atestă o creștere ușoară a intrărilor de valută din Israel.

În luna ianuarie acestea au constituit aproape 19,5 milioane de dolari. Poziţia trei în clasament îi revine Italiei de unde conaţionalii noştri au trimis acasă în jur de 12 milioane de dolari.

Datele BNM arată că aproape jumătate din bani au fost transferați în dolari. În euro, au ajuns aproape 45 de procente, iar în ruble ruseşti - 5,5 la sută.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

diaspora , transferuri băneşti

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1719
Populația:
703 locuitori

Mihailovca este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Mihailovca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Rîbnița și la 110 km de Chișinău. Populaţia satului Mihailovca alcătuia 703 oameni în anul 2011. Satul Mihailovca a fost menționat documentar în anul 1719.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.