Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
02 martie 2018, 16:15 Diaspora moldovenească views 11775
Moldovenii s-au reunit în incinta muzeul culturii mondiale din Milano (FOTO)
02 martie 2018, 16:15 Diaspora moldovenească views 11775

Moldovenii s-au reunit în incinta muzeul culturii mondiale din Milano (FOTO)

Recent, în incinta Muzeului culturii mondiale din Milano a avut loc sărbătoarea Mărțișorului, eveniment organizat de comunitățile diasporale moldovenească, bulgară, română și macedoneană din or. Milano.

În cadrul evenimentului a fost organizat și un laborator de confecționare a mărțișoarelor, iar cele mai ingenioase au fost apreciate cu diplome și mici cadouri. Totodată, au fost prezentate dansuri și cîntece populare de către membrii comunităților diasporale, precum și au fost împărțite mărțișoare publicului, cu specificarea semnificației acestora.

Cuvinte cheie:

Milano , diaspora , Martisor

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1832
Populația:
395 locuitori

Grozniţa este un sat din cadrul comunei Mihăileni, raionul Briceni. Satul este situat la o distanță de 27 km de orașul Briceni, la 38 km de stația de cale ferată Ocnița și la 202 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 395 locuitori. Prima mențiune documentară a satului Groznița datează din anul 1832.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.