Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
03 martie 2018, 15:00 Diaspora moldovenească views 12764
Moldovenii pictează Portugalia
03 martie 2018, 15:00 Diaspora moldovenească views 12764

Moldovenii pictează Portugalia

La Estoril, în incinta galeriei Espaço Memória dos Exílios, a fost inaugurată expoziția artiștilor plastici originari din Republica Moldova, întitulată "Moldovenii pictează Portugalia".

Expoziția prilejuită aniversării a 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între Republica Moldova și Repuiblica Portugheză întrunește lucrări ale pictorilor moldoveni stabiliți în Portugalia, care în timp și-au demonstrat înaltele calități artistice, lucrările lor fiind expuse atît în Moldova cît și în străinătate: Alina Palamarciuc, Cătălina Săndulescu, Constantin Botezat, Irina Săndulescu, Mihaela Popa, Nicoleta Săndulescu, Valentin Gutu și Vladimir Onica.

Expoziția a fost organizată de Ambasada Republicii Moldova în Portugalia cu suportul prietenilor misiunii: Primaria Cascais, Fundația Dom Luis I, Espaço Memória dos Exílios.

Expoziția poate fi vizitată pînă pe 19 martie curent.

Cuvinte cheie:

pictor , expoziție , Portugalia , diaspora

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1772
Populația:
1479 locuitori

Rotunda este un sat şi comună din raionul Edineţ. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Rotunda și Hlinaia Mică. Satul Rotunda este situat la o distanţă de 15 km de orașul Edineț, la 24 km de stația de cale ferată Brătușeni și la 215 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1479 de oameni. Prima mențiune documentară a satului Rotunda datează din anul 1772.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.