Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
16 martie 2018, 12:55 Diaspora moldovenească views 14717
Diaspora a adunat fonduri pentru mai mulți copii din Băcioi (Foto)
16 martie 2018, 12:55 Diaspora moldovenească views 14717

Diaspora a adunat fonduri pentru mai mulți copii din Băcioi (Foto)

Moldovenii din Marea Britanie s-a întrunit la Londra pentru a sărbători sosirea primăverii. În acest an, Asociația Moldovenilor din Marea Britanie (AMMB) a organizat cea de-a partea ediție a evenimentului „MărțiShop". Fiecare invitat prezent la festivitate a fost întâmpinat cu un mărțișor de către voluntari.

Evenimentul a avut o cauză caritabilă. Donațiile cetățenilor noștri din diasporă au fost transmise către Fundația Donează pentru Copii, ONG din comuna Băcioi, din Republica Moldova. Datorită moldovenilor cu suflet mare s-au adunat fonduri pentru mai mulți copii din localitatea sus-menționată.

Totodată, oaspeții au avut parte de un program artistic și un recital de poezii. Pe parcursul festivității a fost organizată o tombolă. Invitații la eveniment au avut posibilitatea de a achiziționa obiecte de artizanat, sticle de vin, cărți cu poezii, cât și CD-uri ale artiștilor prezenți. De asemenea, a fost desfășurat și un atelier de creație pentru copii.

Olga Cotelnic, președintele AMMB a afirmat că „evenimentele noastre capătă amploare. MărțiShop-ul, a fost un nou prilej pentru moldoveni să-și dea întâlnire într-un mod neformal, dar pentru o cauză nobilă. Echipa noastră de voluntari se implică activ în dezvoltarea comunității din Marea Britanie și caută mereu oportunități să contribuie pentru viitorul Republicii Moldova. În acest an, am fost plăcut surprinși să observăm oameni noi, care au avut ocazia să socializeze direct cu alți membri din diasporă".

Sursa: brd.gov.md

Cuvinte cheie:

copii , diaspora , Martisor

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
5525 locuitori

Ciorescu este un sat şi comună în componenţa municipiului Chișinău. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ciorescu, Goian și Făureşti. Satul Ciorescu este situat în centrul Moldovei, la o distanță de 14 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului Ciorescu constituia 5525 de locuitori. A fost menționat documentar la sfîrșitul secolului al XIX-lea

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.