Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
17 august 2018, 14:15 Diaspora moldovenească views 12082
La Chișinău a început Congresul Diasporei
17 august 2018, 14:15 Diaspora moldovenească views 12082

La Chișinău a început Congresul Diasporei

Peste 140 de cetățeni ai Republicii Moldova stabiliți peste hotare și-au dat întîlnire astăzi la Chișinău, unde se desfășoară în mod tradițional Congresul Diasporei.

Evenimentul este organizat o dată la doi ani, în cadrul Zilelor Diasporei, marcate anual la sfîrșitul lunii august și oferă o platforma necesară pentru discuții multilaterale între Guvern și diasporă cu privire la politicile pentru diasporă, impactul migrației asupra proceselor economice, sociale, academice și politice din țară.

În contextul Zilelor Diasporei, pe 18 august, BRD va organiza Cupa diasporei la mini-fotbal. Evenimentul se va desfășura pe stadionul sportiv de pe str. Gh. Asachi, 21. În acest an se desfășoară cea de-a II-a ediție a evenimentul. Patru echipe sportive vor juca meciuri amicale, iar în rezultat li se va decerna trofee conform rezultatelor obținute.

La 19 august va demara programul guvernamental DOR Diasporă*Origini*Reveniri, destinat tinerilor și copiilor din diasporă și celor din Republica Moldova. Copiii vor fi întîmpinați la ora 14:30, în spatele Casei Guvernului. Programul va dura pînă pe 28 august. Conforma agendei, cei 100 de participanți vor fi încadrați în diverse activități creative, sportive, artistice, lingvistice, de cunoaștere a istoriei și culturii etc.

Precizăm că Zilele Diasporei sînt organizate anual, la sfîrșitul săptămînii a treia din luna august. Activitățile din cadrul Zilelor Diasporei sînt organizate pentru fortificarea comunicării dintre Guvern şi diasporă, mobilizarea asociațiilor diasporei și a societății civile pentru dezvoltarea durabilă a Republicii Moldova, consolidarea capacităţilor diasporei şi edificarea unor punţi de legătură cu cetăţenii ţării, indiferent de locul unde se află.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

diaspora , congres

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
524 locuitori

Niorcani este un sat din cadrul comunei Tătărăuca Veche, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Soroca și la 187 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 524 de oameni. Satul Niorcani a fost menționat documentar în anul 1859.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.