Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
19 septembrie 2018, 17:00 Diaspora moldovenească views 11318
Moldovenii din diasporă salută inițiativele președintelui (Video)
19 septembrie 2018, 17:00 Diaspora moldovenească views 11318

Moldovenii din diasporă salută inițiativele președintelui (Video)

La campania „Donează o carte pentru diasporă", care reprezintă o inițiativă a președinteului Republicii Moldova, Igor Dodon, aderă tot mai mulți doritori de a le oferi cărți moldovenilor stabiliți peste hotare.

Mai mult decît atît, inițiativa este susținută atît de moldovenii de acasă, cît și de cei din diasporă.

Potrivit Ludmilei Posilețcaia, moldoveancă stabilită de mai bine de 20 de ani în Italia, fondatoarea Aster Club, agenție ce oferă servicii turistice și de organizare a evenimentelor, susține că astfel de campanii îi vor ajuta pe conaționalii noștri să își educe copii în cele mai frumoase tradiții naționale.

Campania își propune să promoveze tradițiile și cultura națională, în special limba maternă, iată de ce toți doritorii de a dona cărți pentru copiii moldovenilor stabiliți în afara țării sînt îndemnați să nu rămînă indiferenți.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

diaspora , președinte , inițiativa

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1788
Populația:
3089 locuitori

Ochiul Alb este un sat şi comună din raionul Drochia. Ochiul Alb este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Drochia și la 180 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3089 de oameni. Satul Ochiul Alb a fost menționat documentar în anul 1788.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.