Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
20 septembrie 2018, 16:00 Diaspora moldovenească views 13450
Moldovenii pot deține concomitent două pașapoarte
20 septembrie 2018, 16:00 Diaspora moldovenească views 13450

Moldovenii pot deține concomitent două pașapoarte

Cetățenii Republicii Moldova pot deține concomitent două pașapoarte valabile cu condiția ca datele personale ale titularului să fie identice.

Despre acest lucru comunică Agenția Servicii Publice. Doritorii pot solicita eliberarea unui nou pașaport în timp ce călătoresc în temeiul pașaportului valabil obţinut anterior. Totodată, deţinerea celui de-al doilea paşaport îi oferă posesorului posibilitatea de a aplica pentru obţinerea unei alte vize în timp ce utilizează primul document.

Cererea pentru eliberarea pașaportului poate fi depusă la oricare centru multifuncțional al Agenției Servicii Publice sau Serviciu eliberare a actelor de identitate, indiferent de locul înregistrării la domiciliu sau la reședință al solicitantului. Pentru a beneficia de această oportunitate cetăţenii moldoveni aflaţi în străinătate pot să se adreseze la misiunea diplomatică sau oficiul consular al Republicii Moldova din statul de reşedinţă.

Pentru obținerea celui de-al doilea pașaport nu este obligatorie prezentarea certificatelor de stare civilă, dacă în starea civilă și în datele cu caracter personal ale solicitantului nu au intervenit schimbări.

Menționăm că termenul de valabilitate al paşaportului cetăţeanului Republicii Moldova a fost extins de la 7 la 10 ani pentru solicitanţii cu vîrsta peste 16 ani. De asemenea, solicitanţii actelor de identitate nu vor mai prezenta documentul ce atestă grupa sangvină.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

moldovenii , pasaport

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1809
Populația:
162 locuitori

Andriașevca Veche este un sat din cadrul comunei Frunză din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Slobozia și la 120 km de Chișinău. Populaţia satului Andriașevca Veche alcătuia 162 de oameni în anul 1998. Satul Andriașevca Veche a fost menționat documentar în anul 1809.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.