Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
26 septembrie 2018, 16:55 Diaspora moldovenească views 11149
SUA au acceptat mai mulți refugiați moldoveni decît sirieni
26 septembrie 2018, 16:55 Diaspora moldovenească views 11149

SUA au acceptat mai mulți refugiați moldoveni decît sirieni

După instalarea sa la Casa Albă, Donald Trump a anunțat o înăsprire a cadrului legal în materie de imigrație și primire de refugiați, fapt ce a condus la o ulterioară diminuare a numărului de refugiați acceptați în Statele Unite ale Americii, dar și la o schimbarea a profilului acestora, astfel încît numărul refugiaților din țările musulmane a scăzut substanțial.

Potrivit unei analize realizate de Reuters, procentajul refugiaților musulmani din SUA a scăzut de trei ori în ultimii doi ani, în timp ce numărul refugiaților europeni a crescut de trei ori în această perioadă. Astfel, datele arată că numărul cetățenilor din R. Moldova care au obținut statut de refugiat în SUA este de trei ori mai mare decît numărul refugiaților sirieni acceptați în SUA, asta deși numărul refugiaților sirieni din întreaga lume depășește populația R. Moldova.

Potrivit WorldData, circa 2 323 de cetățeni ai R. Moldova au cerut azil în alte țări în 2017. Cele mai solicitate țări au fost Germania, SUA și Olanda. Totuși, aproximativ 95% din cererile de azil au fost respinse.

Conform datelor statistice, în 2017, în lume au existat circa 68,5 milioane de persoane care au plecat în altă țară din cauza războiului sau a persecuțiilor. Din totalul celor aproximativ 68 de milioane de refugiați, circa 53% sunt copii minori.

Sursa: zdg.md

Cuvinte cheie:

SUA , refugiați

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1923
Populația:
165 locuitori

Chilişoaia este un sat din cadrul comunei Boldureşti, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Nisporeni și la 81 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 165 de oameni. Satul Chilişoaia a fost înființat în anul 1923.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.