Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
28 septembrie 2018, 15:45 Diaspora moldovenească views 13774
Timp de patru zile în mai multe localități din Grecia s-a dansat moldovenește (Foto)
28 septembrie 2018, 15:45 Diaspora moldovenească views 13774

Timp de patru zile în mai multe localități din Grecia s-a dansat moldovenește (Foto)

Portul național și dansul popular, promovate de către diaspora noastră din Grecia

În perioada 20-23 septembrie curent, pe insula Creta s-a desfășurat prima ediție a Festivalului internațional al dansului folk cu genericul „Dansând în Merabello", eveniment organizat de către primăria Agios Nikolaos Lasithi.

Timp de patru zile în mai multe localități din regiunile Agios Nikolaos s-a dansat în ritmurile dansului popular autentic cu participarea a peste 180 de dansatori din 7 țări, printre care: Grecia, Republica Moldova, România, Georgia, Serbia, Bulgaria, Ucraina. Țara noastră a fost reprezentată de către ansamblurile de dansuri populare „Moldova" din Atena și „Hora Moldovei" din Glodeni. Dansatorii moldoveni au câștigat simpatia publicului datorită presțației de excepție, a programului de dansuri dinamice și expresive caracteristice mai multor zone din țară.

Evenimentul a fost o adevărată sărbătoare dedicată dansului popular și portului național, promovării frumosului cultural, al prieteniei între popoare și a păcii în întreaga lume. Sute de oameni, băștinași și turiști au urmărit și au salutat convoiul de dansatori la Parada dansatorilor. Cu mare bucurie localnicii au întâmpinat colectivele artistice, iar la final, dansatorii au încins o horă a prieteneniei, dansând sub ritmurile tradiționale a regiunii gazde.

Ansamblul „Moldova" din cadrul Uniunii de prietenie Moldo-Elene „Alexandros Ipsilantis"" este un promotor al dansului moldovenesc în Ellada, participând în ultimii 4 ani de activitate la peste 48 de evenimente din mai multe localități ale Greciei.

Sursa: brd.gov.md

Cuvinte cheie:

Grecia , diaspora , Dansuri

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1606
Populația:
2498 locuitori

Beleavinţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Beleavinţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul este situat în partea centrală a raionului, pe malul rîului Vilia, la 14 km de oraşul Briceni, la 240 km de Chișinău. Satul se află pe traseul inernaţional Odesa- Cernăuţi. Conform datelor din 01.01.2007 populaţia satului constituia 2498 persoane. Prima atestare documentară a satului cu numele Bilavenţi datează din iulie 1606, localitatea fiind în componenţa ţinutului Hotin.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.