Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
03 octombrie 2018, 14:55 Diaspora moldovenească views 9613
Ambasadoarea Cristina Bălan, pe coperta unei celebre reviste din SUA (Foto)
03 octombrie 2018, 14:55 Diaspora moldovenească views 9613

Ambasadoarea Cristina Bălan, pe coperta unei celebre reviste din SUA (Foto)

Prestigioasa publicație Washington Life o include pe Ambasadoarea Moldovei în SUA, Cristina Bălan, într-un vast material de analiză dedicat corpului diplomatic străin din Statele Unite, iar poza diplomatului apare pe coperta revistei.

Ambasadoarea Cristina Bălan face parte dintr-un nou val de ambasadori care, în opinia jurnalistului american Roland Flamini, au un istoric profesional diferit: "aproape două treimi dintre ambasadorii desemnați, care și-au prezentat scrisorile de acreditare Președintelui Trump în ultimele 12 luni nu sînt diplomați de carieră".

Potrivit autorului, ceea ce au în comun ambasadorii nominalizați politic este accesul rapid la factorii decizionali din țările lor, care poate fi un avantaj pentru soluționarea rapidă a unei crize sau pentru evitarea unor incidente serioase.

În portretul dedicat diplomatului, Washington Life scrie că Ambasadoarea Cristina Bălan a fost vicepreședinte responsabil de relațiile externe ale Partidului Democrat. Înainte de a intra în politică, Cristina Bălan a profesat ca economist, ocupînd poziții de conducere în companii internaționale.

Sursa: hotnews.md

Cuvinte cheie:

ambasador , revista , diaspora

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
36 locuitori

Stîrceni este un sat din cadrul comunei Vărvăreuca, raionul Floreşti. Satul este situat la o distanță de 6 km de orașul Florești și la 137 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 36 de oameni. Prima atestare documentară a satului Stîrceni din ținutul Soroca datează din anul 1588.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.