Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
13 iunie 2012, 16:05 Diaspora moldovenească views 16675
13 iunie 2012, 16:05 Diaspora moldovenească views 16675

UE va suspenda acordul Schengen şi va plafona extragerile din bancomate?


Foto: irishtimes.com 

Uniunea Europeană ar putea lua în considerare limitarea sumelor retrase de pe carduri, controalele la graniţă, dar şi controlul capitalului zonei euro, dacă Atena va renunţa la moneda unică europeană, scrie Irish Times.

Acesta este „cel mai negru scenariu”, notează sursa, care scrie că UE pregăteşte mai multe planuri de contingenţă.

Publicația notează  că aceste discuţii au avut loc în cadrul unor videoconferinţe între liderii europeni, desfăşurate în ultimele şase săptămîni. Deocamdată, nu s-a luat nicio decizie, însă oficialii UE au vrut să fie siguri că au alternative, în caz că Syriza, coaliţia radicală de stînga din Grecia, cîştigă scrutinul din 17 iunie.

Printre măsurile cele mai discutate în cadrul videoconferinţelor între liderii UE, se numără plafonarea extragerilor din bancomate, controlul capitalului, dar şi suspendarea acordului Schengen, care permite cetăţenilor a 26 de ţări europene să circule fără vize.

Liderii UE au dat asigurări că aceste discuţii nu au substrat politic, ci economic. Cu toate acestea, oficialii Băncii Greciei au declarat că nu ştiu nimic despre aceste discuţii din interiorul Uniunii.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
78 locuitori

Ulmul Mic este un sat din cadrul comunei Ulmu din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Rîbnița și la 113 km de Chișinău. Populaţia satului Ulmul Mic alcătuia 78 de oameni în anul 2012. Satul Ulmul Mic a fost înființat la ănceputul secolului XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.