Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
12 iulie 2011, 14:45 Diaspora moldovenească views 6949
12 iulie 2011, 14:45 Diaspora moldovenească views 6949

Un oraş fantomă în China

Locuitorii din Huanshan City au fost martorii unui miraj spectaculos al unui oraş fantomă, care a apărut pe malul raului Xin’an, unde de obicei nu se afla nimic.

Imaginile au fost surprinse la începutul acestei luni după o perioadă cu foarte multe ploi şi în condiţii de umiditate crescută. Clădiri înalte, munţi şi copaci au apărut de nicăieri, din ceaţa groasă care s-a ridicat la apus din rîu, în condiţiile în care acolo nu exista nicio construcție. Martorii cred că este vorba despre un oraş dintr-o lume paralelă.

Experţii care au analizat fotografiile şi filmele făcute de localnici au confirmat faptul că niciuna dintre clădiri nu este prezentă în peisajul obişnuit al zonei. Cei mai multi cred că apariţia este doar un miraj – o formă de iluzie care apare în mod frecvent în condiţii de umiditate excesivă.

 

Comentarii

 (1)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1495
Populația:
890 locuitori

Paşcani este un sat şi comună din raionul Criuleni. Paşcani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Criuleni și la 15 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 890 de oameni. Satul Paşcani a fost menționat documentar în anul 1495.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.