Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
26 ianuarie 2019, 11:10 Diaspora moldovenească views 19021
Cîţi bani au trimis în Moldova migranţii muncitori
26 ianuarie 2019, 11:10 Diaspora moldovenească views 19021

Cîţi bani au trimis în Moldova migranţii muncitori

Pe parcursul anului 2018, volumul total al transferurilor bancare de mijloace bănești din străinătate în favoarea persoanelor fizice din Moldova a constituit 1 mlrd. 266,84 mln dolari SUA, cu 5,6 la sută sau cu 66,8 mln. dolari mai mult decît în aceeași perioadă a anului precedent.

Datele sunt prezentate de Banca Naţională a Moldovei, menionînd, în acelaşi timp, că, în luna decembrie, 2018, volumul acestor transferuri s-a cifrat la 96,36 mln. dolari SUA (în scădere cu 9,3 la sută comparativ cu decembrie, anul trecut).

În structura pe valute a transferurilor din străinătate în favoarea persoanelor fizice, ponderea dominantă a revenit transferurilor în euro, care a alcătuit 51,2 la sută (în creștere cu 6,8 p.p. comparativ cu decembrie, 2017), acestea fiind urmate de transferurile în dolari SUA - 43,0 la sută (- 5,1 p.p.) și cele în ruble rusești – 5,8 la sută (-1,7 p.p.).

Potrivit BNM, atît originea, cît și destinaţia transferurilor din străinătate făcute în favoarea persoanelor din Moldova pot avea un caracter diferit.

Acestea includ, în afară de transferurile migranților moldoveni, și alte transferuri de bani: transferul salariilor către persoanele fizice rezidente de către reprezentanțe nerezidente (instituții financiare internaționale, organizații internaționale, agenți economici străini) în Moldova, transferuri în favoarea cetățenilor străini aflați temporar în Moldova, pensiile sociale, prestațiile, pensii alimentare.

Datele BNM nu includ plățile efectuate prin băncile din stînga Nistrului.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

migranți , transferuri băneşti

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
1768 locuitori

Hirişeni este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Hirişeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanţa de 13 km de oraşul Teleneşti şi la 105 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1768 de oameni. Satul Hirișeni a fost menționat documentar în anul 1437.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.