Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
30 ianuarie 2019, 15:45 Diaspora moldovenească views 13607
Speranţa Naţionalei Irlandeze la Gimnastică Ritmică: La Chişinău era altfel, mai vesel!
30 ianuarie 2019, 15:45 Diaspora moldovenească views 13607

Speranţa Naţionalei Irlandeze la Gimnastică Ritmică: La Chişinău era altfel, mai vesel!

Are 12 ani şi este născută la Chişinău. În clasa întîi, a păşit pragul liceului Ion Creangă din capitală. Din 2015, împreună cu părinţii Diana şi Oleg Guzun, s-a mutat cu traiul în Irlanda, în orăşelul Naas.

Mama fetiţei spune că: „În Irlanda, Valeria s-a acomodat foarte uşor, peste două luni reuşea deja să discute cu copii în engleză şi să înţeleagă temele. Profesorii sînt foarte mulţumiţi de ea, la fiecare adunare aud doar cuvinte de laudă în adresa ei, deoarece orice însărcinare primeşte, ei sînt siguri că o va îndeplini cu succes. Şi-a făcut prieteni din primul an la şcoală, precum şi la antrenamentele de gimnastică. Ea a fost prima din familie care s-a adaptat în Irlanda".

Valeria a început să facă gimnastică la vîrsta de şapte ani, ghidată de Natalia Podgainaia, din cadrul liceului „Dacia", unde a participat pentru prima dată la competiţii, iar prima sa medalie de la competiţia Moldovanocika 2015 i-a adus locul doi.

La momentul actual, se antrenează în Irlanda, la clubul sportiv „Elite", cu fosta campioană olimpică în grup a Bulgariei în 2005, Kristina Ranghelova. Face parte din Echipa Naţională de Gimnastică Ritmică, categoria Juniori a Irlandei, iar la prima sa competiţie naţională a luat locul 1.

Participă şi la competiţiile în grup, unde doi ani la rînd a luat locul 1, la Compeţiile Naţionale în grup cu 5 cercuri. Acum Valeria se antrenează foarte mult şi îşi doreşte ca împreună cu Echipa Naţională de Gimnastică Ritmică, categoria Juniori, a Irlandei să participe la competiţiile internaţionale.

Alt hobby al Valeriei este să pozeze. A fost model timp de doi ani consecutiv, prezentînd rochiile pentru prima împărtăşanie, pentru salonul Cathy's Communion Dresses. Visează să se filmeze într-un show TV.

Cu toate că se simte în apele ei în Irlanda, îi este foarte dor de Moldova, de bunici, verişori şi prietenii de acasă. „Îi lipsesc distracţiile de acasă, mereu zice că la Chişinău era altfel, mai vesel. Îi este dor de fructele proaspete rupte din copac, nu cumpărate", a mai spus doamna Guzun.

Sursa: gazeta basarabiei

Cuvinte cheie:

diaspora , Irlanda , gimnastica

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1895
Populația:
207 locuitori

Roşcanii de Sus este un sat din cadrul comunei Ghiduleni, raionul Rezina. Satul Roșcanii de Sus este situat la o distanță de 43 km de orașul Rezina și la 99 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 207 oameni. Localitatea a fost întemeiată în anul 1895.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.