Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
28 februarie 2019, 14:20 Diaspora moldovenească views 14312
Migranții sînt invitați la șezători online acasă
28 februarie 2019, 14:20 Diaspora moldovenească views 14312

Migranții sînt invitați la șezători online acasă

Conaționalii plecați peste hotare sînt invitați la șezători online acasă, scrie Noi.md cu referire la un comunicat emis presei.

Aceștea vor putea confecționa mărțișoare împreună cu cei de acasă. Primele șezători online ,,Confecționăm mărțișoare cu drag" vor fi organizate la Chișcăreni și Pelinia. Aici vor fi desfășurate master-classuri de confecționare a mărțișoarelor pentru băștinași, atît cei care au rămas să locuiască în satele respective, cît și cei plecați cu traiul în alte comunități din țară sau de peste hotare.

Șezătorile vor fi organizate de președinții a 38 Asociații de băștinași, create cu sprijinul PNUD, și persoanele responsabile de migrație din cadrul primăriilor vor participa la cele două șezători și vor face transmisiuni live pentru a aduce mai aproape atmosfera de acasă celor aproximativ 40 mii băștinași plecați în întreaga lume.

Prima șezătoare va avea loc pe 1 martie. Meșteri populari din cele două sate vor face o demonstrație, transmisă live pe paginile Asociațiilor de băștinași, a modului de confecționare a trei modele de mărțișoare, proces ce va dura o oră.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

migranți , şezătoare , diaspora

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1479
Populația:
935 locuitori

Cenuşa este un sat din cadrul comunei Roşietici, raionul Floreşti. Situat pe malul drept al rîului Răut, satul Cenuşa se află la 16 km de oraşul Floreşti şi la 111 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 935 de oameni. Satul este menționat documentar în anul 1479 cu denumirea Borodniceni.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.