Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
12 martie 2019, 15:05 Diaspora moldovenească views 15107
Anunț important pentru moldovenii care se află pe teritoriul Croaţiei
12 martie 2019, 15:05 Diaspora moldovenească views 15107

Anunț important pentru moldovenii care se află pe teritoriul Croaţiei

Cetăţenii moldoveni care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Croaţiei trebuie să cunoască că începînd cu data de 11 martie 2019 au fost emise coduri portocaliu şi roşu de vînt, care va avea intensificări puternice la rafală.

Prognozele meteorologice pentru canalul Velebit, golfurile Kvarner şi Kvarnerić, nordul Dalmaţiei, indică o înrăutăţire a condiţiilor atmosferice, însoţită de vînt extrem de puternic, cu o viteză de pînă la 130 km/h, care creează probleme serioase în transportul maritim şi în furnizarea energiei electrice.

Regiunea Rijeka, coasta de vest a Istriei şi Dalmaţia mijlocie se află sub avertizare meteorologică cod portocaliu de vînt Totodată, pentru data de 12 martie 2019, regiunea Dalmaţia se află sub avertizare meteorologică cod roşu de vînt extrem de puternic, cu o viteză de pînă la 120 km/h, iar regiunea Split se află sub avertizare meteorologică cod portocaliu de vînt.

În situaţii de urgenţă, cetățenii moldovei aflați pe teritoriul Croaţiei, pot suna la numerele de telefon ale Ambasadei Republicii Moldova în Croația

Sursa: viza.md

Cuvinte cheie:

diaspora , Croaţia , Anunţ

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populația:
611 locuitori

Cogîlniceni este un sat şi comună din raionul Rezina. Satul are o suprafaţă de circa 0.79 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 4.27 km. Cogîlniceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Cogîlniceni este aşezat pe partea stîngă a rîuleţului Cogîlnic, de unde vine  şi numele localităţii. Cogîlniceni este situat la o distanţă de 25 km de oraşul Rerzina şi la 73 km de Chișinău.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.