Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
14 iunie 2019, 12:00 Diaspora moldovenească views 5310
Diaspora din Italia a organizat un flashmob în susținerea noului Guvern
14 iunie 2019, 12:00 Diaspora moldovenească views 5310

Diaspora din Italia a organizat un flashmob în susținerea noului Guvern

Un grup de moldoveni stabiliți în Italia au ieșit în stradă și și-au arătat susţinerea faţă de Guvernul învestit în frunte cu Maia Sandu.

În acest sens, printr-o declarație comună, diaspora a salutat noul Guvern învestit și începutul activității Parlamentului Republicii Moldova de legislatura a X-a.

„SALUTĂM începutul activității Parlamentului Republicii Moldova de legislatura a X-a și adoptarea actelor legislative și hotărârilor parlamentare în vederea dezoligarhizării și readucerii statului Republica Moldova în albia constituționalității;

SUSȚINEM Guvernul Sandu și Programul său de activitate privind instaurarea legalității și ordinii în societate, ridicarea reală a bunăstării poporului și integrarea republicii în familia statelor civilizate;

CONDAMNĂM tentativa regimului oligarhic de a săvârși o lovitură de stat și cerem curmarea imediată a uzurpării puterii de stat care constituie cea mai gravă crimă împotriva poporului;

ÎNDEMNĂM magistrații Curții Constituționale să-și revizuiască propria Decizie din 7 iunie 2019, precum și deciziile corespunzătoare din 8 și 9 iunie 2019, care servesc drept temei pentru uzurparea puterii de stat de către regimul oligarhic", se arată în textul declaraţiei.

Sursa: unimedia.info

Cuvinte cheie:

diaspora , Italia , guvern

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1576
Populația:
1956 locuitori

Lucăşeuca este un sat din cadrul comunei Selişte, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 9 km de oraşul Orhei şi la 49 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1956 de oameni. Satul Lucășeuca a fost menționat documentar în anul 1576.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.