Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
09 august 2019, 14:00 Diaspora moldovenească views 5543
Anunț important moldovenii care pleacă sau revin din Croația
09 august 2019, 14:00 Diaspora moldovenească views 5543

Anunț important moldovenii care pleacă sau revin din Croația

Moldovenii care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Republicii Croația urmează să țină cont de următoarele.

Din cauza perioadei estivale, pe parcusrul lunii august 2019, circulația rutieră se intensifică, pe autostrăzile A1 Zagreb - Split - Dubrovnik și A6 Zagreb - Rijeka, care leagă partea continentală de litoralul Mării Adriatice, precum și pe A3 Bregana - Lipovac, care este ruta de tranzit între Slovenia și Serbia. Astfel, pot avea loc blocaje, în special în zilele de vineri, sîmbătă și duminică, pe zeci de kilometri.

Este posibilă prelungirea a timpului de așteptare la frontiere, în special la punctele de trecere a frontierei Croația - Slovenia (Bregana) și Croația - Serbia (Bajakovo), situate pe autostrada Ljubljana - Zagreb - Belgrad.

Pentru informații actualizate, se recomandă consultarea paginilor de Internet ale

Institutului Hidro-Meteorologic Național - https://www.meteo.hr, Automobil Clubului Croat - http://www.hak.hr/en#traffic-flow-and-road-conditions,

Companiei Naţionale Croate de Căi Ferate - http://www.hznet.hr,

Autorităţii Portuare Croate - http://www.portauthority.hr şi a Agenţiei Croate de Aviaţie Civilă - http://www.ccaa.hr.

 

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Croaţia , turism

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1919
Populația:
1181 locuitori

Dobrogea Veche este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Dobrogea Nouă, Dobrogea Veche și Cotovca. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Sîngerei și la 144 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1181 de oameni. Satul Dobrogea Veche a fost întemeiat în anul 1919.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.