Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
15 noiembrie 2019, 12:30 Diaspora moldovenească views 4439
Corpul diplomatic din Moscova s-a familiarizat cu cultura și tradițiile moldovenești (Foto)
15 noiembrie 2019, 12:30 Diaspora moldovenească views 4439

Corpul diplomatic din Moscova s-a familiarizat cu cultura și tradițiile moldovenești (Foto)

Ambasada Republicii Moldova la Moscova a fost gazda unui eveniment de amploare, organizat întru promovarea culturii și tradițiilor moldovenești, transmite Noi.md.

Conform misiunii diplomatice a Republicii Moldova în Rusia, în debutul serii festive, Ambasadorul Andrei Neguța a salutat publicul prezent, a povestit despre valorile culturale ale țării noastre și a invitat public la concert.

Pe scenă au evoluat interpreți originari din Republica Moldova - Alisa Zaicenko, Ion Moraru, naistul Veaceslav Zmeu și textierul numeroaselor șlagăre, Victor Peleneagră.

Seara festivă a culminat cu prestația interpretei Olga Varvus și prezentarea albumului moldovenesc al artistei "Muzica Neamului", care a cuprins piese autentice din folclorul mioritic, prelucrate în stilul electro-etno-pop.

Publicul prezent la concert și-a încîntat auzul cu melodiile: "Galbenă gutuie", "De ce nu-mi vii", "Bună seara, mândră bună", "A ruginit frunza din vii", "Ioane-Ioane", "Codrii mei" etc.

La eveniment au participat reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse, ambasadori și diplomați ai corpului diplomatic acreditat în or. Moscova, conducătorii comunităților diasporei moldovenești din or. Moscova, persoane de artă din Moldova și Rusia.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

diaspora , cultura , tradiții , Moscova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1729
Populația:
689 locuitori

Oclanda este un sat şi comună din raionul Soroca. Oclanda este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 29 km de orașul Soroca și la 185 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 689 de oameni. Satul Oclanda a fost menționat documentar în anul 1729.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.