Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
14 februarie 2020, 12:30 Diaspora moldovenească views 4569
Nu se teme de coronavirus. O moldoveancă s-a întors în China
14 februarie 2020, 12:30 Diaspora moldovenească views 4569

Nu se teme de coronavirus. O moldoveancă s-a întors în China

O moldoveancă şi-a făcut curaj şi s-a întors în China, acolo unde este stabilită cu traiul de mai mulţi ani.

Gabriela Cojocaru, în vîrstă de 23 de ani, a fost pînă acum în vacanţă în Moldova şi spune că nu îi este teamă că s-ar putea îmbolnăvi de coronavirus. Ea a postat pe pagina sa de Instagram mai multe filmuleţe făcute în drumul ei spre oraşul chinez Chongqing, care îi este casă de mai bine de şase ani. Tînăra a luat avionul spre China din Moscova.

"Noi am ajuns în oraş Guangzhou. Felicitaţi-ne. Şi mai avem de aşteptat încă o zi, pînă seara, ca să zburăm în Chongqing", a spus moldoveanca stabilită cu traiul în China, Gabriela Cojocaru.

Ajunsă la destinaţie, Gabriela şi-a asigurat urmăritorii că oamenii din China nu sînt panicaţi şi că încearcă să se conformeze noilor măsuri luate de autorităţi.

"Vreau să vă arăt. Toată lumea care vine de la aeroport aici este controlată de poliţie şi de medici. Se verifică temperatura. Oraşul nostru atît de liniştit nu l-am mai văzut niciodată", a menţionat moldoveanca stabilită cu traiul în China, Gabriela Cojocaru.

Febra nu este măsurată doar celor care trec prin filtrele de pe autostrăzi, dar şi în magazine.

Gabriela Cojocaru a ajuns în China în 2014, iar primul ei loc de muncă a fost într-un Aqua Park, unde a lucrat în calitate de dansatoare. Acum însă face actorie.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

China , coronavirus , diaspora

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Municipiu
Prima atestare:
1421
Populația:
122669 locuitori
Logo

Municipiul Bălţi, „capitala de nord” a Republicii Moldova, este al treilea ca mărime, potenţial industrial şi cultural, după Chișinău şi Tiraspol, centru urban al ţării, cu o populaţie de  122669 locuitori, conform datelor recensămîntului din anul 2004.  Se presupune că primele atestări documentare despre localitatea Bălţi datează din anul 1421, cînd, prin dania lui Alexandru cel Bun, în valea rîului Răut se constituie domeniul cneaghinei Ringala, fosta soţie a voievodului. Anume în această zonă, ar fi fost întemeiată ulterior aşezarea Bălţi. Cert este faptul că denumirea localităţii vine de la locul mlăştinos, plin de bălţi, unde se înființează localitate.  

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.