Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
30 martie 2020, 15:30 Diaspora moldovenească views 4189
Guvernul a elaborat o nouă procedură pentru repatrierea cetățenilor moldoveni
30 martie 2020, 15:30 Diaspora moldovenească views 4189

Guvernul a elaborat o nouă procedură pentru repatrierea cetățenilor moldoveni

Guvernul a elaborat o procedură nouă pentru revenirea moldovenilor acasă.

Despre aceasta a declarat, pentru tribuna.md, consilierul premierului Vitalie Dragancea.

„Pînă acum cursele charter pentru repatrierea conaționalilor noștri din afară au fost organizate într-o manieră mai haotică. Erau organizate de unii operatori turistici, care în comunicare cu unii cetățenii de-ai noștri aflați în afară, formau niște liste și apoi încărcau navele și îi aduceau acasă. Au fost plîngeri că biletele pentru aceste curse erau scumpe și lipsește un model organizat de lucru. În acest sens, a fost elaborată o procedură care va fi pusă în aplicare, probabil chiar de zilele următoare, în care vor fi implicate instituțiile Guvernului.

Listele vor fi formate pe platformele Ambasadelor noastre în afară. Va fi un model unde toți oamenii se vor putea înregistra, cei care vor să vină acasă, evident. Ambasadele vor transmite informația Ministerului Afacerilor Externe și ei vor schimba informația cu Ministerul Economiei și Infrastructurii, ca MEI să se implice în organizarea logisticii și programarea rutelor.

În momentul în care va apărea un grafic de rute care pot fi operate din orașele din afară spre Chișinău, acesta va fi publicat, ca oamenii să cunoască ce oportunități de a veni acasă au. Totodată, va fi organizată o licitație, dacă o putem numi așa, pentru operatorii aerieni pentru a obține cel mai bun preț la bilete. După ce va fi obținut acest preț deja, toți cei care s-au înregistrat vor putea cumpărat biletul și vor veni acasă, dar, apropo, nu înainte de a cumpăra și polița medicală", a explicat Dragancea.

În aceeași ordine de idei, Vitalie Dragancea a mai spus că nu toți cei care se înregistrează vor avea posibilitatea să vină acasă. „Evident, ce putem să facem noi, e să le oferim condiții competitive, în sensul costului biletului, dar va fi nevoie să cumpere și polița medicală", a conchis Dragancea.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

diaspora

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1817
Populația:
5519 locuitori

Abaclia este un sat și comună din raionul Basarabeasca. Abaclia este unicul sat din comuna cu același nume, situat la distanța de 5 km de orașul Basarabeasca și la 95 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populația satului constituia 5519 oameni. Satul Abaclia a fost menționat documentar în anul 1817.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.