Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
23 mai 2020, 11:30 Diaspora moldovenească views 5714
Important pentru cei care vor să se bucure în continuare de regimul liberalizat de vize cu UE
23 mai 2020, 11:30 Diaspora moldovenească views 5714

Important pentru cei care vor să se bucure în continuare de regimul liberalizat de vize cu UE

Potrivit autorului, peste 70% din populația țării a călătorit liber de cel puțin de 3 ori în Uniunea Europeană și alte țări europene. Cei mai mulți sînt tinerii cu vîrsta între 26 și 35 de ani.

Aceasta demonstrează că eliminarea vizelor a permis creșterea numărului de schimburi educaționale, de care au beneficiat peste 2500 de studenți și profesori.

„Mai mulți antreprenori moldoveni au stabilit contacte și au dezvoltat parteneriate cu antreprenori din Uniunea Europeană ceea ce a contribuit la creșterea exporturilor moldovenești pe piața UE. Mai mult, în ultimii ani, se operează un număr mai mare de curse avia din Chișinău în mai multe orașe din Uniunea Europeană, datorită creșterii mobilității și a cererii din partea cetățenilor moldoveni. Pentru a beneficia și în continuare de regimul liberalizat de vize cu UE, este important ca cetățenii să respecte condițiile de călătorie, iar autoritățile să asigure o cooperare strînsă cu statele membre ale UE și să continue implementarea rigorilor care țin de ordinea de drept și reglementarea migrației circulare", este de părere Iulian Groza.

Acest video este realizat în cadrul proiectului „NOI și UE - UE în Moldova: Percepțiile și Realitatea", implementat de Institutul pentru Politici Europene de la Berlin (IEP), în parteneriat cu Institutul pentru Politici și Reforme Europene (IPRE) și Institutul pentru Inițiative Strategice (IPIS), cu suportul Oficiului Federal pentru Afaceri Externe al Germaniei.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

UE , regim fără vize

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1898
Populația:
67 locuitori

Iezărenii Noi este un sat din cadrul comunei Iezărenii Vechi, raionul Sîngerei. Satul Iezărenii Noi se află la distanța de 9 km de orașul Sîngerei și la 110 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 67 oameni. Localitatea a fost înființată în anul 1898.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.